main logo
5526

Cum să faci bani din fotografii și de ce fel de smartphone ai nevoie pentru asta Ⓟ

În 2022, peste 90% din fotografiile lumii au fost făcute cu ajutorul smartphone-urilor. Cercetătorii au calculat că într-un singur an au fost făcute 1,72 trilioane de fotografii. Pentru unii, fotografiile au rămas uitate în galerie, în schimb, mulți au reușit să facă bani frumoși din ele.

Care sunt pașii și ce smartphone este cel mai potrivit pentru a face fotografii și videoclipuri care să genereze bani? Răspunsurile le aflați din cele ce urmează: 

Blogging

Blogging-ul este unul dintre acele cazuri rare în care poți câștiga bani doar trăindu-ți viața. Și adesea, bani destul de frumoși. De exemplu, Xabi Leim din Italia, renumit pentru videoclipurile sale amuzante, primește de la 60 la 100 de mii de dolari pentru o singură publicație. Fashion bloggerita Chiara Ferragni câștigă cel puțin 35 de milioane de dolari pe an din blogul său The Blonde Salad. Impresionant și motivant în același timp, nu? 

Printre cele mai importante condiții ale unui blog de succes se numără conținutul de înaltă calitate și imaginile atractive. Desigur, unii bloggeri preferă echipamente profesionale pentru filmări și poze, majoritatea, însă, creează conținut cu ajutorul unui simplu smartphone cu cameră bună. Motivul pentru această alegere este că telefonul este mereu la îndemână, iar procesarea foto și video este mai ușoară și mai rapidă.

 Imagini de stoc

Imaginile de stoc sau photobank-urile reprezintă site-urile specializate unde autorul își poate vinde fotografiile. Cu ceva timp în urmă, stocurile de fotografii erau o sursă de venit doar pentru fotografii profesioniști, care aveau camere SLR super scumpe și performante. Astăzi, lucrurile stau complet altfel. Photobank-urile acceptă și fotografii făcute cu smartphone, întrucât acestea se vând la fel de bine precum cele făcute cu dispozitive profesionale. Chiar și marile companii și branduri globale cumpără fotografii făcute cu telefonul. În plus, există multe site-uri axate în special pe fotografiile făcute cu telefonul. De exemplu, Swedish Foap. Printre cei mai renumiți clienți ai acestuia se numără: MasterCard, Volvo, Motorola și mulți alții. Cu alte cuvinte, cu un pic de creativitate și străduință, puteți câștiga sume bune prin intermediul imaginilor de stoc. Principalele cerințe, ca și în cazul oricăror altor stocuri, sunt subiectele interesante și calitatea bună a imaginii.

Concursuri de fotografii realizate cu telefonul

Există o mulțime de concursuri care acceptă fotografii făcute cu telefonul. În unele cazuri, pentru această categorie există nominalizări separate, dar există și concursuri destinate exclusiv fotografilor care folosesc doar smartphone.

De exemplu - iPhone Photography Awards, înființat în 2007. La acest concurs, se acceptă doar fotografiile realizate cu iPhone și iPad, iar câștigătorii sunt selectați în 14 categorii. Aceștia sunt premiați cu gadgeturi Apple, dar și cu lingouri de aur sau platină. Un alt concurs de renume mondial este Mobile Photography Awards. Organizatorii susțin că scopul principal al acestuia este de a promova arta fotografierii cu ajutorul dispozitivelor mobile. Participarea la concurs costă 15 dolari per fotografie, iar câștigătorul obține un premiu în valoare de 3.000 dolari. 

De ce smartphone ai nevoie pentru a face bani din fotografii și videoclipuri

Pentru a face bani din fotografii și videoclipuri, îți trebuie o viziune creativă, perseverență și un smartphone capabil să facă poze de o calitate cel puțin decentă. Majoritatea bloggerilor profesioniști preferă iPhone-ul, deoarece camerele acestor smartphone-uri pot fi numite cel mai potrivit instrument pentru crearea de imagini „delicioase” și videoclipuri perfecte. Apropo, statisticile demonstrează că utilizatorii iOS fac cu 65% mai multe fotografii decât utilizatorii Android. Cel mai probabil, atât procesul cât și rezultatul le aduc mai multă satisfacție. 

Achiziția unui nou model de smartphone, în acest caz, poate fi considerată îmbunătățirea unui instrument de lucru care aduce bani. De exemplu, Khabi Leim, menționat mai sus,  a recunoscut într-un interviu că în zorii carierei sale a încercat să economisească pe tot, dar nu a cruțat banii pentru un iPhone 12 (modelul actual la acea vreme) pentru a filma videoclipuri mai bune. Știți deja despre rezultatele unei astfel de investiții.

Ce model să alegeți

Dacă faceți primii pași în blogging sau nu sunteți un fotograf profesionist, este puțin probabil să aveți nevoie de modele emblematice cu prefixul Pro sau Max. Ar fi mai înțelept să optați pentru un model de bază, dar nou. În cazul gadgeturilor Apple, acesta este iPhone 14. A fost lansat în septembrie 2022, ceea ce înseamnă că își va păstra relevanța cel puțin până în 2027. 

Smartphone-ul este disponibil în cinci culori: negru, violet, alb, roșu și albastru. Printre avantajele incontestabile despre care vorbesc toți recenzenții se numără ergonomia îmbunătățită (dispozitivul se potrivește perfect în mână), un procesor puternic (acest lucru este valabil mai ales atunci când procesează fotografii și videoclipuri), o baterie durabilă (ceea ce înseamnă că nu se va epuiza în cel mai nepotrivit moment). Dar principalul și cel mai important avantaj este, desigur, camera bună.

Instrumentul ideal pentru creatorii de conținut digital

Datorită tehnologiei Photonic Engine, fotografiile realizate cu iPhone 14 sunt extrem de clare, chiar și în condiții de lumină slabă. Puteți obține fotografii grozave chiar cu ajutorul camerei frontale, deoarece are autofocus - detaliu deosebit de important pentru selfie-uri și vloguri. Modul cinematografic merită o atenție specială. Cu ajutorul acestuia, la înregistrarea video, puteți obține efectul unui fundal blurat și mișcare lină de focalizare. În termeni simpli, imaginea este similară cu cea pe care suntem obișnuiți să o vedem în filme, chiar și fără editare și procesare suplimentară. Apropo, modelul este capabil să înregistreze videoclipuri la rezoluție 4K la 24 sau 30 fps, iar microfoanele avansate vă permit să înregistrați un sunet clar fără a fi nevoie să conectați dispozitive suplimentare. Deci, iPhone 14 este perfect pentru crearea și editarea conținutului digital.

Chiar este posibil să faci bani folosind camera smartphone-ului. Este important să nu vă fie frică să investiți într-un gadget care să devină un asistent fidel în această activitate. 

În ajunul sărbătorilor de primăvară, iPhone 14 va fi un cadou grozav - pentru tine sau pentru cineva drag. 

Un astfel de cadou îți poate deschide noi oportunități și te poate ajuta să faci dintr-un simplu hobby o afacere profitabilă. Primăvara este cea mai bună perioadă pentru astfel de schimbări! 

Cadouri pentru orice ocazie, sau fără ocazie. 

iPhone 14 cu reduceri de până la 1000 lei și termene de plată ușoare.

Doar până la sfârșitul lunii martie!

Detalii de la distribuitorii oficiali: Enter, Ultra, Orange, Moldcell și Maximum.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării