main logo
7057

Credit 7: Sunt 7 metode de a economisi în carantină Ⓟ

Au trecut aproape 2 luni de când tot #stămacasă. Banii puși deoparte, pentru zile mai albe și mai negre, se cam epuizează.

Între timp, ai nevoie în continuare să mănânci, să menții igiena personală și curățenia. Nu mai vorbim de soluțiile dezinfectante absolut necesare pe perioadă de pandemie: de la spray-uri pentru mâini – până banalul clor.

Brandurile, mai mult sau mai puțin cunoscute, ne tot strigă de pe site-uri și ne propun tot felul de oferte și reduceri, doar să cumpărăm. Chiar și cu livrare gratuită. Chiar și cu măști și alte măsuri de protecție.

Bun, dar ce faci când banii chiar sunt pe terminate?

Înveți să economisești, adică, să te adaptezi situației. Cât va mai dura această perioadă de incertitudine, nu se știe. Așa că, mai bine să fii pregătit.

Am adunat pentru tine, mai jos, 7 metode prin care ai putea menține banii mai mult timp în buzunar. Îți recomandăm să-ți notezi lista ce urmează.

1. Fă-ți o listă de cumpărături

Da, e banal, dar chiar funcționează. Mai cu seamă acum, când trebuie la maximum să evităm locurile publice. Atunci când faci o listă de cumpărături din timp:

nu uiți nimic;

nu trebuie să revii la magazin;

nu ești tentat(ă) să mai cumperi ceva neplanificat.

2. Cumpără/comandă online

Așa rezolvi din start 2 probleme: pe de o parte, îți faci lista cumpărăturilor din timp și știi foarte bine ce ai nevoie, pe de altă parte – știi exact ce și cât te costă. Plus că, în majoritatea cazurilor, livrarea este gratuită.

3. Gândește-te la lucrurile de care ai cu adevărat nevoie

Chiar ai nevoie de un laptop nou acum? Sau de un alt telefon mobil? Adică, dacă ți-l poți permite, chiar nu e o problemă. Dar în momentul în care simți că trebuie să faci niște economii, e mai bine să fii rațional și, dacă unele lucruri mai pot aștepta, lasă-le să aștepte vremuri mai bune.

4. Planifică un buget lunar și încearcă să te încadrezi în el

Dacă încă nu ai revenit la muncă sau muncești de acasă cu program redus, e normal să ai un venit mai mic sau chiar să nu-l ai deloc. Tocmai din acest motiv, ar fi bine să te așezi și să calculezi ce și cât ai nevoie lunar: începând cu produsele alimentare și încheind cu hainele.

Atunci când ai o sumă pusă deoparte, ești liniștit(ă) că îți ajunge exact pentru toate cele necesare.

5. Renunță la transport și mergi mai mult pe jos

Chiar dacă carantina e pe sfârșite, e mai benefic să te protejezi. De aceea, atât pentru sănătatea, cât și pentru buzunarul tău, va fi mai bine să uiți pentru o perioadă de călătoriile cu taxi-ul sau chiar maxi-taxi. Vei vedea, la sfârșit de lună, că aceste măsuri chiar te-au ajutat să economisești.

6. Gătește acasă

Într-adevăr, e comod și simplu să comanzi mâncare acasă. Dar dacă ai timp și posibilitate să gătești tu, o să vezi că economisești sume frumoase de bani, mănânci mâncare sănătoasă și, cine știe, poate îți descoperi o pasiune nouă – cea pentru gătit.

7. Ia credite doar atunci când nu vezi altă soluție

Ca și mâncarea cu livrare, creditele sunt o soluție tentantă, rapidă și comodă. Unele le poți primi chiar direct pe cardul bancar, online, fără a ieși din casă. Dar, poate, înainte de toate, ar fi bine să te întrebi: sigur am nevoie de acești bani? Voi fi în stare să-i întorc în timpul solicitat? Dacă ai răspuns cu „Da”, atunci alege cea mai bună ofertă. De exemplu:

să poți lua primul credit gratuit: cât iei, atât întorci;

să primești creditul direct pe cardul bancar;

să poți face toată procedura online: de la depunerea cererii - până la primirea banilor;

să primești răspuns rapid privind acordarea creditului (în 10-15 minute);

dacă nu ai card, să poți primi banii la bancă sau chiar cea mai apropiată filială Poșta Moldovei;

să nu ai nevoie de prea multe acte și formalități, în afară de buletin;

să poți returna creditul simplu: online, la bancă, la Poștă, prin cabinetul personal sau prin terminalele QiWi, RunPay, Paynet, Bpay;

să primești reduceri la creditele repetate, de exemplu, sau vreun sistem de loializare;

să fie o instituție de creditare de încredere.

Toate aceste posibilități de mai sus sunt reale și realizabile. Poți primi creditul pe card, fără să ieși din casă, accesând credit7.md. Intră să afli mai multe. Iar dacă cele 7 modalități de a economisi în carantină ți se par într-adevăr utile, nu uita să le notezi și să le împarți cu prietenii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării