4 februarie, 18:00
1 715
0
Compania JLC salută iniţiativa legislativă pentru sprijinirea producătorilor autohtoni (P)
4 februarie, 18:00
1 715
0

Producătorii autohtoni, inclusiv grupul de companii JLC salută iniţiativa legislativă anunţată de Vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, de modificare a Legii privind comerţul interior în interesul producătorului intern şi al tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Potrivit acesteia, la nivel legislativ se propune limitarea pentru reteileri a discountului pînă la 10 %, precum şi stabilirea spaţiului de raft minim (nu mai puţin de 50%) pentru produsele de origine moldovenească, conform listei aprobate de Guvern.

În companiile ce fac parte din JLC Group — la zi activează peste 3000 de salariaţi, atît implicaţi direct în fabricarea producţiei lactate, inclusiv în cadrul unor gospodării agricole, cît şi în realizarea acestei producţii (expediţie şi transport auto, comercializarea prin intermediul reţelei Jardi). Suntem convinşi că modificările anunţate la Legea comerţului interior corespund intereselor tuturor angajaţilor noştri şi a tuturor membrilor familiei lor. 

Perfect conştientizăm că modificările anunţate la legislaţie vor permite producătorilor autohtoni să se regăsească în sistemul de comerţ, în special în cadrul reţelelor de supermarkete cu capital străin, unde spre deosebire de reteilerii locali interesele acestora sunt ignorate.  

Sperăm că iniţiativa legislativă anunţată va găsi un suport necondiţionat din partea atît a întreprinderilor agricole mari, cît şi din partea întreprinderilor mici şi mijlocii, care de mult timp râvnesc la condiţii echitabile de realizare a producţiei sale în cadrul reţelelor comerciale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter