main logo
1041

Ce este Spitale.md și de ce vrei aici să evaluezi un spital public (P)

Vrei să știi câte spitale publice avem în Moldova și detalii despre ele? Vrei să afli mai multe despre spitalul unde te-ai tratat sau unde este internată una din cunoștințele tale.

Ce este Spitale.md și de ce vrei aici să evaluezi un spital public (P)

Platforma online Spitale.md îți vine în ajutor. Aceasta îți oferă posibilitatea să te informezi mai bine despre reușitele, dar și la ce capitole mai trebuie să lucreze managerii celor 55 de spitale din toată țara și să evaluezi prestația instituției medicale în care te-ai tratat. 

Aici vei găsi rubrica Clasament, care prezintă topul spitalelor în funcție de rezultatele obținute la o serie de indicatori generali și specifici privind activitatea staționarului.

Rubrica Compară îți oferă posibilitatea de a examina simultan rezultatele obținute de un spital comparativ cu alte spitale, luând în considerare indicatorii de activitate a staționarului și gradul de satisfacție a pacientului.

Ultima rubrică dar și cea mai interactivă, Evaluează îți oferă posibilitatea de a aprecia cu o notă prestația spitalului în baza  unui chestionar de satisfacție a pacientului, care a beneficiat de servicii în spital.

Accesează site-ul www.spitale.md, răspunde la un set de întrebări și dă o notă Spitalului în care te-ai tratat sau ai fost la o consultație. 

De asemenea, poți lăsa un comentariu despre experiența pe care ai trăit-o în spitalul respectiv. Vei găsi și alte comentarii în care pacienții povestesc despre cum au fost tratați, condițiile, mulțumirile, dar și nemulțumirile față de spitalul care i-a găzduit.

Mai mult, fiecare spital are afișat rata de utilizare a paturilor, dar și performanța spitalelor pentru anul 2018, documente care pot fi descărcate de pe pagina Spitalului nominal pe www.spitale.md.

„Spitalele sunt acele instituții care formează opinia privind calitatea serviciilor de sănătate prestate în țara noastră. Ne-am dori ca pacienții să acceseze pagina web www.spitale.md pentru a cunoaște ce se face în spitalul din raionul său, dar și ce se fac în alte spitale și unde mai este nevoie să se lucreze”, spune Ghenadie Țurcan, coordonator de program în cadrul Centrului de Politici și Analize în Sănătate. 

Împreună cu Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) și Platforma E-Sănătate.MD am organizat doi ani consecutivi Campania „Mulțumesc, Doctore!”. 

O Campania prin care am încercat să apropiem medicul de pacient și invers. Prin intermediul acesteia, pacienții au putut să le spună „mulțumesc” doctorilor cărora le datorează însănătoșirea, care le-au vorbit frumos, care în ciuda greutăților își fac meseria cu onestitate. 

La sfârșitul Campaniei am premiat trei câștigători, un medic pe care l-au votat pacienții dintr-un din Spital Republican, un Spital Municipal și un Spital Raional. 

Medicii premianți au luat premii și s-au simțit onorați, pentru că cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un cadru medical este cea oferită de satisfacția pacienților.

Anul acesta a fost câștigătorii campaniei au fost: traumatologul Iurie Buliga din cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie și Traumatologie; Ion Purice, vice-directorul medical al Spitalului Municipal Nr.4 și oftalmologul Irina Guzun de la Spitalul Raional Criuleni.

Dar tu în care spital ai fost internat?
Accesează 
www.spitale.md și dă o notă spitalului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării