main logo
1757

Cariera în IT începe la USM. De ce să depui dosarul la facultățile Matematică și Informatică, Fizică și Inginerie Ⓟ

Pentru a avea o carieră de succes în IT, Universitatea de Stat din Moldova – cel mai mare centru universitar din Republica Moldova – te invită să depui dosarul la concursul de Admitere 2021 la Facultatea de Matematică și Informatică, și la Facultatea de Fizică și Inginerie.

IT la Facultatea de Fizică și Inginerie, USM

Fiind student la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Stat din Moldova, studenții au acces la 10 laboratoare de ultimă generație pentru seminare, laboratoare și lucrări practice. De asemenea, studenții au acces la circa 170 de calculatoare puse la dispoziție, care pot fi utilizate în procesul instructiv-educațional, inclusiv de cercetare.

Totodată, pe lângă activitățile didactice desfășurate de către studenți, cadrele didactice ale facultății dezvoltă mereu o activitate de cercetare.

Astfel, în cadrul facultății cu regularitate își desfășoară lucrările multiple seminare științifice de profil:  Analiză matematică; Ecuații diferențiale; Matematica de calcul; Cibernetică matematică și cercetări operaționale; Programarea calculatoarelor; Modelare, metode matematice, produse program; Tehnologii, produse ți sisteme informaționale.

IT la Facultatea de Matematică și Informatică, USM

O altă facultate din cadrul USM care generează profesioniști în domeniul IT, doctori în științe, doctori habilitați, este Facultatea de Fizică și Inginerie. Aceasta este unica din Republica Moldova care pregătește specialiști în domeniul fizicii generale.

În cadrul facultății, viitorii studenți au posibilitatea de a studia Tehnologii informaționale; Fizică; Energetică netradițională; Calculatoare și rețele; Automatică și informatică; Ingineria și managementul calității; Hidrologie și Meteorologie. Toate specializările enumerate au loc în laboratoare performante atât pentru instruire teoretică, cât și practică.

Facultatea de Fizică și Inginerie acoperă tot domeniul fizicii generale și a domeniului de specializare. În cadrul celor trei cicluri de studiu – licență, masterat și doctorat, studenții au posibilitatea să efectueze cercetări în domeniile Fizicii teoretice și experimentale, Calculatoare și rețele, Automatică și informatică, dar și domenii ce țin de diferite materiale și structuri, chiar din primul an de licență.

Specialiștii pregătiți la facultate activează cu succes în diverse ramuri ale economiei naționale, fiind promotori ai progresului în domeniul fizicii computaționale.

Studenții USM beneficiază de o bază tehnico-materială modernă, care corespunde standardelor internaționale. Universitatea pune la dispoziția studenților 6 blocuri de învățământ, 10 cămine, o bibliotecă universitară dotată cu săli de lectură, un Palat al Sporturilor, o Casă de Cultură, cantine, baze de practică și de agrement.

Cum poți obține o carieră de succes în domeniul IT

Dacă îți dorești o carieră de succes în domeniul IT, cu cel mai mare salariu pe economie, urmează-ți studiile la Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Fizică și Inginerie a Universității de Stat din Moldova. Pentru a facilita depunerea dosarelor la concursul de Admitere, USM a creat platforma EADMITERE. De menționat că oferta educațională cu privire la toate facultățile poate fi consultată aici: Broșurile facultăților USM sau pe site, selectând compartimentul Licență-specialități și respectiv Masterat-specialități.

Universitatea de Stat din Moldova este recunoscută în arealul învățământului universitar internațional și este integrată într-o puternică rețea de cooperare internațională, fiind membră a Asociaţiei Internaționale a Universităților (IAU), Agenției Universitare a Francofoniei(AUF) și a Asociaţiei Eurasiatice a Universităților (AEU).

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.IT la Facultatea de Fizică și Inginerie, USM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării