main logo
1538

Careeraid - platforma care conectează talentele din Ucraina și companiile din Europa Ⓟ

Evenimentele tragice care se desfășoară acum în Ucraina au zguduit întreaga lume. Peste 7 milioane de ucraineni și-au părăsit țara până în prezent și sunt în căutarea securității și a stabilității.

Careeraid - conectează talentele din Ucraina și companiile din Europa Ⓟ

Potrivit Raportului Global Skills 2022 realizat de Coursera, Ucraina se află printre primele zece țări la nivel mondial în ceea ce privește competențele tehnologice. Pentru a încuraja mai mulți ucraineni să lucreze în IT, Mykhailo Fedorov, viceprim-ministru și ministru al transformării digitale al Ucrainei, a lansat recent proiectul IT Generation prin care și-a propus să ofere cursuri gratuite de programare de bază pentru 2.000 de ucraineni. Potrivit lui Fedorov, peste 200.000 de ucraineni au aplicat pentru program, dintre care nouăzeci la sută nu au lucrat niciodată în IT.

Astfel, o echipă de voluntari a lansat Careeraid.co - o platformă care își propune să conecteze specialiști ucraineni cu companii tehnologice din întreaga Europă și nu numai. Proiectul a pornit din necesitatea de a ajuta și de a acorda sprijin în această situație de criză pentru ucrainenii care au rămas fără siguranța zilei de mâine.  

Platforma oferă instrumentele necesare pentru profesioniștii care își doresc o carieră în IT și contribuie la angajarea acestora. De asemenea, Careeraid oferă un program de mentorat personalizat și acces la o echipă de experți care abordează individual fiecare candidat. Astfel, cunoștințele obținute de la experții atent selectați permit talentelor aflate în căutarea unui loc de muncă să-și aleagă jobul din ofertele plasate pe platformă. Dacă nu identifică oferta potrivită, candidații pot completa un formular de înregistrare. Serviciul este gratuit și are scopul de a contribui la stabilitatea financiară a ucrainenilor care își doresc să obținut jobul mult dorit în IT. 

În plus, platforma Carreraid oferă asistență și pentru companii să găsească cei mai buni candidați, care sunt selectați individual de către mentorii dedicați. În șase luni de activitate, platforma a reușit să reunească o comunitate de companii din toată Europa, ce sunt în căutarea celor mai talentați specialiști IT.

„La izbucnirea războiului, am decis imediat că trebuie să ajutăm. Aplicarea cunoștințelor, expertizei și resurselor noastre pentru a ajuta talentele ucrainene să se angajeze și să se dezvolte profesional în domeniul IT a fost cel mai bun lucru pe care l-am putut face. Așa a fost creat Careeraid. Și a fost o onoare să fim parteneri cu EFSE pentru a oferi poporului ucrainean șansa de a găsi un loc de muncă și de a-și construi o carieră în IT”, a spus Mary Nemciuc, fondatoarea Careeraid. 

„Suntem încântați să facem echipă cu Technovator și Carreeraid pentru a oferi oportunități de angajare talentelor tech din Ucraina. Toate acestea pentru a-i ajuta să rămână independenți și pentru a le oferi o nouă speranță, perspectivă și, desigur, stabilitate financiară. Doar dacă acționăm împreună acum, vom putea să ajutăm comunitățile, să creștem talentele, să impulsionăm inovația și să sprijinim dezvoltarea unor societăți mai bune și mai puternice. Războiul din Ucraina nu a făcut decât să ne întărească angajamentul de a promova dezvoltarea economică durabilă și prosperitatea în Europa de Sud-Est și în Regiunea Vecinătate de Est”, a declarat Oxana Bînzaru, Director Regional la Finance in Motion și Consilier la EFSE. 

Astfel, având în vedere numărul tot mai mare de candidați înregistrați pe platformă, invităm companiile să ni se alăture și să completeze formularul. 

„Am învățat o mulțime de lucruri noi, iar activitățile practice de analiză a CV-ului și simularea interviului m-au ajutat să depășesc multe dintre fricile pe care le-am avut în legătură cu primul interviu cu angajatorii”, a menționat Halyna, participantă la primul Bootcamp organizat de Careeraid. 

*Primul Bootcamp a fost organizat de platforma Careeraid în luna decembrie 2022. Pe parcursul unei zile, participanții au avut ocazia să afle informații și sfaturi utile despre cum să găsești un loc de muncă, ce aspecte să evidențieze în CV-urile lor, cum să interacționeze cu potențialii angajatori și cum să răspundă la cele mai provocatoare întrebări în cadrul unui interviu de angajare. 

Platforma Careeraid pentru Ucraina este implementată de Technovator cu sprijinul Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării