main logo
1151

BMW Group - partener general a cursei Rubicon 2023 Ⓟ

În perioada 3-5 februarie 2023 va avea loc ultramaratonul Rubicon – cea mai lungă și complicată cursă sportivă din Republica Moldova.

BMW Group - partener general a cursei Rubicon 2023 Ⓟ

BMW Group susține Rubicon pe parcursul a mai multor ani, iar în acest an devine partener General al cursei Rubicon 2023. 

Când cade zăpada şi drumurile îngheață, noile BMW X1 şi BMW iX1 sunt în lumea lor. Sistemul de tracțiune BMW xDrive oferă toate instrumentele necesare pentru un condus sigur. În timpul sesiunilor de teste de iarnă de pe gheţarul din Sölden (Austria), modelele şi-au arătat pe deplin beneficiile transferului de putere complet variabil către toate cele patru roţi. În plus, această nouă ediţie a modelului BMW X1 este disponibilă acum cu trei variante de motorizări cu tracţiune integrală, inteligentă: motoare termice mild hybrid pe benzină şi diesel, sistem de propulsie plug-in hybrid sau propulsie electrică în noul BMW iX1.

A treia generaţie BMW X1 prezintă un design robust și elegant în același timp precum şi inovaţiile digitale de ultimă oră. Disponibil pentru prima dată cu un sistem de propulsie electric, BMW iX1 xDrive30 este pregătit să ofere o autonomie electrică de 414-438 km (Ciclu WLTP).

Cei mai puternici reprezentanţi cu motoare pe benzină şi diesel ai noului BMW X1 întruchipează transferul tracţiunii către toate cele patru roţi - după cum este necesar, în orice moment - în forma sa originală. Tehnologia mild-hybrid de 48 V oferă acestor modele un plus de impuls electric, care optimizează eficienţa şi, cel mai important, asigură livrarea optimă a puterii. 

Noul BMW iX1, uimește prin noile tehnologii. Împreună, cele două motoare electrice, pe puntea faţă şi pe cea spate, generează o putere maximă de 230 kW/313 CP, care poate fi tradusă în plăcerea de a conduce extrem de eficient pe circuitele acoperite cu zăpadă, ca şi în alte locuri.

La variantele de propulsie electrificată ale SAV, similar cu versiunile PHEV, fiecare punte este antrenată individual de câte un motor. Suplimentar, tracţiunea impresionantă este asigurată de un sistem de control al cuplului unic - controlat independent de DSC (sistemul clasic de control al stabilităţii), pentru un răspuns perceput de 10 ori mai rapid faţă de un sistem clasic. La deplasarea pe un teren alunecos sau la condusul dinamic prin viraje, de exemplu, acest sistem previne patinarea roţilor din faţă şi pentru a îmbunătăţi abilitatea maşinii.

BMW Group rămâne pe drumul spre succes pe măsură ce transformarea continuă, iar noile provocări sunt trepte spre atingerea noilor culmi.

Reamintim că pe 3 februarie 2023 se dă startul celui mai grandios ultramaraton din țară, cu lungimea traseului de 540 km și care va dura 3 zile. În acest an cursa va cuprinde raioanele de est ale țării din Sud spre Nord.

Apropo, înregistrarea la Rubicon 2023 este deschisă, dacă nu ai reușit să te înregistrezi, o poți face acum:  https://rubicon.run/registration?lang=ro 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării