main logo
1698

BigShop.md: Anvelope pentru performanțe ridicate Ⓟ

Pentru a garanta siguranța șoferului și a altor participanți la trafic, orice vehicul în circulație trebuie să fie echipat cu anvelope

. Complex prin design, este un echipament esențial, care vă permite să frânați în deplină siguranță, atât pe drumuri uscate, cât și pe teren umed. Deși este adevărat că aceste echipamente seamănă toate, fiecare are caracteristici care le deosebesc unele de altele.

Alegem ,,anotimpul”

Există trei categorii de „anotimpuri”: vară, iarnă și 4 anotimpuri. Iarna este împărțită, pentru cei care locuiți în regiuni cu rate mari de zăpadă, între anvelope cu crampoane sau așa-numitele anvelope „nordice”.

Anvelope de vara

După cum sugerează și numele, anvelopele de vară sunt utilizate în perioadele calde. Ele oferă performanțe mai bune atunci când temperaturile sunt ridicate. Acest tip de anvelopă este tare și robustă, ceea ce îi permite să adere perfect.

Anvelope de iarnă

Spre deosebire de modelele de vară, acestea sunt mai potrivite atunci când temperaturile sunt scăzute. Au o textură mai moale și au lamele care se împletesc cu zăpada.

Pe lângă modelele de mai sus, există și anvelope all-seasonPot fi folosite atat iarna cat si vara. Acestea combină avantajele celor două tipuri de anvelope menționate mai sus. Au performanțe mai bune și au o rezistență mai mare la rulare. Dar se uzează mai repede decât celelalte, ceea ce crește consumul de combustibil al vehiculului.

Dimensiunile


Anvelope late

Acestea sunt cele mai populare modele, mai ales la șoferii de mașini sport. De ce sunt atât de appreciate? Pentru că sunt eficiente, mai largi, suprafața de contact cu solul este mai mare, ceea ce garantează o bună aderență și un mai bun transfer de energie. Canelurile transversale în formă de V asigură un transport optim de apă pe drumuri ude. Cu toate acestea, sunt destul de scumpe și nu sunt accesibile tuturor bugetelor.

XL

Acestea sunt anvelope ranforsate, care oferă o capacitate de încărcare excelentă. Majoritatea anvelopelor din această categorie sunt capabile să suporte sarcini grele care pot depăși 600 kg. O anvelopă XL are o structură mai stabilă, iar carcasa sa este formată din mai multe straturi.

Anvelope cu profil redus

În cele mai multe cazuri, anvelopele cu profil redus sunt și anvelope late. Se numără printre cele mai eficiente modele, ele sunt și rareori accesibile pe piață. Principalul lor atu constă în aspect, care este deosebit de atractiv. De asemenea, oferă stabilitate și aderență excelente pe șosea.

Pentru a nu face alegerea care nu se potrivește mașinii tale, fiți atent la dimensiuni! Acestea sunt situate pe lateralul anvelopelor și au următoarea formă: 165/60 R15 77 H, adică lățime, înălțime, diametru, indice de sarcină și indice de viteză. Aceste indicații sunt esențiale dacă nu doriți să ajungeți cu anvelope prea mici sau prea mari. 

Verifică starea anvelopelor.

Anvelopele sunt elemente esențiale ale siguranței vehiculului. Prin urmare, este necesar să le schimbați imediat ce semnele de uzură devin evidente sau sunt deteriorate. Codul rutier prevede ca anvelopele să aibă sculpturi în relief, să nu aibă ruptură pe flanc și să nu aibă parte vizibilă a pânzei. Pentru a verifica adâncimea benzii de rulare, anvelopele au indicatoare de uzură plasate în partea de jos a gravurii și distribuite în jurul anvelopei. Acestea sunt localizate de marcajele „TWI” gravate pe peretele lateral al anvelopei. Indicatorii de uzură încep să apară la același nivel cu suprafața benzii de rulare când adâncimea benzii de rulare a atins 1,6 mm.

Pentru a efectua această verificare, există instrumente de adâncime care pot fi obținute din toate magazinele specializate. De asemenea, puteți introduce pur și simplu o monedă în fanta desenului anvelopei: dacă stelele desenate pe marginea monedei sunt vizibile, anvelopele trebuie înlocuite!

Ca toate bunurile de larg consum, anvelopele sunt standardizate la scară europeană. „Eticheta” include diverse informații esențiale care fac posibilă estimarea calității produsului oferit în funcție de diverse criterii:

Consumul de combustibil, împărțit în șase clase de la A la G, tradus prin rezistența la rulare a anvelopelor tale care generează un consum mai mult sau mai puțin ridicat.

Calitatea frânării pe teren umed, împărțită în cinci clase de la A la F, determinată prin intermediul unui test care constă în frânarea de urgență la 80 km/h și măsurarea distanței de frânare. A indicând o frânare scurtă și F o frânare de calitate mai mică deoarece mai lungă.

Și în sfârșit, zgomotul de rulare indicat în dB. Este vorba despre acel gen de „rezonanță” care te enervează atât de tare când conduci!

Ce tip de șofer sunteți?
Pentru a vă bucura de călătorie sigură, căutați anvelope care se potrivesc cu modul în care conduceți.

Dacă prețuiți o călătorie liniștită și confortabilă:

Căutați anvelope care menționează în mod special confortul, rularea lină sau zgomotul redus de rulare. În general, anvelopele pentru pasageri cu o cotă de viteză mai mică (clasare S, T sau H pe flanc) sunt optimizate pentru mai mult confort și nu pentru viteză mare - se recomandă să nu montați niciodată o anvelopă cu o cotă de viteză mai mică decât cea specificată de producătorul vehiculului dumneavoastră. De asemenea, evitați benzile de rulare agresive - pot arăta mai now-how, dar pot genera mult zgomot de rulare.

Dacă vă place să simțiți fiecare cotitură:

Căutați anvelope care menționează o manevrabilitate excelentă sau o direcție precisă. Aceste anvelope sunt adesea denumite anvelope „de înaltă performanță” și au cote mai mari de viteză, ceea ce înseamnă că sunt optimizate pentru a oferi un control mai bun și o călătorie mai rigidă și mai precisă.

Ce marcă de anvelope să alegeți?

Marca ideală se alege în funcție de așteptările și bugetul șoferului. Fiecare producător are propriul know-how și identitate. Producătorii și comercianții cu amănuntul clasifică adesea mărcile în 3 categorii:

Premium: acestea sunt mărcile care oferă anvelope Ultra High Performance cu o calitate impecabilă. Mai mult decât doar producători, sunt și grupuri mari care dețin mai multe alte mărci. Sunt 8 dintre ele, unele dintre care le puteți găsi pe bigshop.md: anvelope Michelin, Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Continental, Hankook, Pirelli și NokianTyre. Ei fac anvelopele cu cea mai lungă durată de viață.

Calitate: brandurile clasificate în aceastp categorie oferă un raport calitate/preț foarte bun. Anvelopele lor au performanțe foarte bune și beneficiază adesea de know-how-ul grupului din care fac parte. De exemplu, Kleber care aparține grupului Michelin.

Buget: aici este categoria șoferilor cu buget mic. Brandurile grupate aici sunt mai mult sau mai putin eficiente, dar au un avantaj major: prețul lor!

Cele mai bune mărci de anvelope din lume
Michelin

Anvelope Michelindeși numele său este de fapt mult mai lung, SCA Compagnie Générale des Etablissements Michelin, este cel mai mare vânzător de anvelope din lume. 

Aceasta este prezentă în Formula 1, ceea ce îi conferă și mai multă faimă la nivel mondial. Pentru a obține cea mai bună cotă de piață, ei au, de asemenea, și mărci care nu sunt deloc mai rele. Unele dintre cele mai reputate modele Michelin de pe piață sunt modelele de iarnă Cross Climate, Primacy, Latitude și Alpin.

Goodyear

Este al treilea producător mondial. Fondat în 1898, în Statele Unite, la Akron. Acest oraș din Ohio a văzut nașterea multor companii de anvelope de mare succes! Goodyear are unele dintre cele mai reputate modele de pe piață, fiind una dintre cele mai bune mărci de anvelope în ceea ce privește calitatea și confortul pentru șofer. Sloganul său „made to feel good” sugerează deja că conducerea acestor modele vă va oferi un sentiment bun pe drum. Printre cele mai populare game Goodyear, cităm Efficient Grip, Duragrip, Excellence sau Vector 4 Seasons, care se potrivește și pentru toate buzunarele.

Hankook

Au fost sponsorii mai multor echipe sportive și au participat la unele competiții de curse cu motor. Și-au câștigat notorietate și datorită bunei reputații și performanțelor modelelor lor. Printre cele mai cunoscute și mai dorite de șoferii din întreaga lume se numără Ventus, Kinergy sau Ventus Prime 2. Hankook are modele pentru toate buzunarele, toate anotimpurile și toate caracteristicile și mărimile de care aveți nevoie. În acest fel, este foarte ușor să găsești anvelope de marcă care se potrivesc nevoilor dvs.

Cazuri particulare al pneurilor dezvoltate pentru o marcă specifică

În fine, ca în toate domeniile, unele mărci sunt repere în ceea ce privește anvelopele. Bridgestone, Michelin, Goodyear, Pirelli și Continental sunt printre cei mai renumiți specialiști în anvelope de pe planetă.

Cu toate acestea, există și anvelope concepute special pentru anumiți producători de mașini. Acestea sunt dezvoltate în strânsă colaborare între producătorii de automobile și producătorii de anvelope. De exemplu, există anvelope BMW (marcate cu o stea), anvelope Audi (marcate AO) sau anvelope Porsche (marcate N). În acest caz, dacă mașina dumneavoastră are norocul să aibă propria sa marcă de anvelope, vă sfătuim insistent să faceți această alegere. În general, este întotdeauna mai bine să alegeți anvelopele recomandate de producătorul vehiculului dumneavoastră, care vă garantează cea mai bună compatibilitate posibilă, precum și o conformitate tehnică perfectă.

Anvelopele rămân unul dintre cele mai importante elemente în ceea ce privește confortul și siguranța la bordul unui vehicul. Mai mult, atunci când nu sunt potrivite, ele pot deteriora și mașina dumneavoastră și uneori pot duce la reparații costisitoare. Din toate aceste motive, schimbarea anvelopei nu trebuie luată niciodată cu ușurință.

În sfârșit, bineînțeles, dincolo de aceste multe sfaturi pentru alegerea anvelopelor, nu uitați niciodată să le întrețineți în mod corespunzător. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme de siguranță la volan. Umflarea este foarte importantă deoarece poate afecta aderența mașinii dvs., deteriorând în același timp pereții laterali ai anvelopei. De asemenea, paralelismul și geometria ar trebui revizuite în mod regulat.

Bigshop.md specialist în vânzarea de anvelope ieftine in Chișinău și anvelope în Moldova. O gamă largă de la anvelope pentru camioane, anvelope de iarnă, anvelope 4 sezoane, până la anvelope autoturisme, anvelope 4x4. Accesează link-ul nostrum și profită de promoțiile noastre pentru anvelope la toate preturile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării