main logo
1284

Avia Invest dezminte declarațiile Agenţiei Proprietăţi Publice Ⓟ

În legătură cu declaraţiile făcute de conducerea Agenţiei Proprietăţi Publice că gestionarul Aeroportului Internaţional Chişinău nu şi-ar executa obligativitatea stabilită în Programul investițional atât pentru Etapa I, cât și pentru Etapa II, Avia Invest precizează următoarele:

Compania Avia Invest califică aceste declaraţii ca fiind mincinoase şi manipulatorii, şi făcute sub influenţa şi presiunea politicului. Gestionarul aeroportului îşi îndeplineşte toate obligaţiunile investiţionale conform planului şi contractului de concesiune, iar acest lucru este confirmat de toate documentele şi actele prezentate APP şi altor instituţii de stat.

De la concesionarea aeroportului şi până în prezent, compania Avia Invest a fost supusă unui număr exagerat şi abuziv de controale atât din partea comisiilor existente, cât şi a celor special create de instituţiile de control, intenţia cărora a fost “să găsească măcar ceva”.

Avia Invest a fost mereu deschisă către instituţiile de control şi comisia de monitoring şi a pus la dispoziţia APP toate actele, inclusiv accesul la lucrările efectuate, care au confirmat realizarea cu succes a Etapei 1 de investiţii în modernizarea AIC.

Acest lucru este confirmat şi de decizia Comisiei de monitorizare a concesiunii din cadrul APP ( Proces verbal nr.4 din 25 august 2017 ). Toate declaraţiile care se fac în această perioadă sunt doar presiuni politice, care urmăresc preluarea printr-un atac de tip raider a companiei Avia Invest.

Cât priveşte Etapa 2, programul de investiţii este în proces de realizare şi decurge conform obligaţiunilor contractului de concesiune.

Avia Invest a investit până în prezent peste 90 de milioane de euro în infrastructura aeroportuară, iar pasagerii au putut vedea şi beneficia de-a lungul anilor de transformare enormă a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Toate părerile expuse la acest capitol de către instituţii precum APP, care deţin documente ce contrazic declaraţiile proprii sunt absurde şi făcute fie din necunoaştere sau sub presiunea politicului.

Constatăm cu regret că actuala guvernarea îşi doreşte cu orice preţ preluarea companiei, încâlcand normele legale şi cele de etică morală în afaceri, prin modul în care acţionează în raport cu investitorul aeroportului.

Avia Invest îndeamnă instituţiile de stat, conducătorii şi angajaţii acestora să nu cadă sub presiunea politicului, să respecte contractul de concesiune si legislaţia în vigoare.

Toate informaţiile manipulatorii şi mincinoase în adresa Avia Invest difuzate în spaţiul public sunt o confirmarea a intenţiei actualelor autorităţi de a prelua în mod ilegal compania, care gestionează aeroportul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării