5 iunie, 14:08
1 105
0
Avia Invest a primit refuz repetat la construcția noului terminal Ⓟ
5 iunie, 14:08
1 105
0

Gestionarul Aeroportului Internațional Chișinău a depus repetat, la data de 4 mai 2020, solicitarea și actele necesare la Primăria Chișinău în vederea obținerii certificatului de urbanism, pentru a putea începe construcția noului terminal de pasageri.

Primăria Capitalei însă a dat aviz negativ a doua oară la cererea depusă de compania Avia Invest. Mai mult decât atât autoritățile locale nu au ținut cont de faptul că în solicitarea repetată, compania Avia Invest a operat toate modificările necesare în conformitate cu noile prevederi legale în vederea obținerii actelor permisive de construcție.

O nedumerire și mai mare legată de refuzului primăriei este și faptul că autoritățile locale își motivează această decizie printr-o referință la avizul negativ oferit în luna februarie, fără a examina repetat solicitarea curentă și documentele noi prezentate de către administrația aeroportului.

Compania Avia Invest cataloghează aceste acțiuni ale autorităților locale ca fiind ilegale și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor investitorului. Refuzul nemotivat al municipalității pune gestionarul aeroportului în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale în procesul de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Regretăm faptul că în această perioadă complicată pentru industria aeronautică, autoritățile continuă să submineze concertat și agresiv activitatea investitorului aeroportului, să lipsească oamenii de locuri de muncă și să pericliteze realizarea acestui proiect unic pentru Republica Moldova, precum este noul terminal de pasageri al aeroportului.

Viitorul terminal ar urma să aibă o suprafață de până la 32 mii de metri pătrați și ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter