main logo
2583

Asus ROG Zephyrus G16 de la Asus ROG - cel mai bun notebook de gaming din era inteligenței artificiale Ⓟ

Linia de produse de gaming de la Asus poartă numele elocvent "Republic of Gamers" (ROG), care subliniază clar poziția de lider a mărcii în acest sector premium al pieței.

Cu toate acestea, pentru noul laptop Asus ROG Zephyrus G16 2024, anul de fabricație, producătorul și-a stabilit o sarcină mai ambițioasă: să își confirme dominația nu numai în domeniul computerelor portabile de gaming, ci și să devină un instrument profesional indispensabil pentru dezvoltatorii de conținut, designeri și programatori. De aceea, Asus ROG Zephyrus G16 este primul laptop al companiei care dispune de un ecran ROG Nebula Display OLED de 2,5K ROG Nebula, un procesor Intel Core Ultra cu Accelerator de Inteligență Artificială și un sistem de răcire inteligentă ROG Intelligent Cooling în mai multe etape. 

Asus schimbă modul în care ne gândim la PC-urile de gaming, cu noul ROG Zephyrus G16 2024 nu numai că puteți oferi o experiență de gaming de neegalat, dar vă puteți realiza pe deplin creativitatea și ambițiile profesionale.

Sună atrăgător? Atunci haideți să cunoaștem puțin mai bine Asus ROG Zephyrus G16 2024.

Perfecțiune tehnologică în designul modelului Asus ROG Zephyrus G16

Aliaj de aluminiu de înaltă rezistență, finisaj periat, margini tăiate meticulos prin frezare CNC și canale pentru tastatură, touchpad și sistemul de difuzoare - fiecare element al designului ROG Zephyrus G16 este atent analizat pentru a crea o imagine de o estetică funcțională. Sentimentul de excelență tehnologică este accentuat de nuanța rece Eclipse Grey sau de luxosul Platinum White. 

În mod plăcut, designul modelului ROG Zephyrus G16 este cu adevărat atent și impecabil în ceea ce privește aspectul. Decupajele pentru touchpad, tastatură și difuzoare au fost realizate cu toleranțe minime, permițând ca aceste module să fie plasate în imediata apropiere unele de altele, umplând eficient spațiul intern al carcasei. 

 Datorită acestei abordări, am reușit să obținem caracteristici generale minime: grosime - 1,49 cm, greutate - 1,85. În același timp, tastele tastaturii au crescut cu 12%, iar cursa lor ajunge acum la 1,7 mm, ceea ce a îmbunătățit semnificativ ergonomia acesteia. Touchpad-ul a crescut cu un sfert în comparație cu predecesorul său, iar raportul său de aspect este același cu cel al ecranului - 16:10. 

Rezistența și calitatea construcției Asus ROG Zephyrus G16 depășește cele mai îndrăznețe așteptări - carcasa nu se îndoaie nici măcar sub o presiune puternică în centru, nu există niciun joc la taste și chiar și spații minime între panouri. 

 Estetica laconismului tehnologic ajunge la cea mai înaltă întruchipare în designul capacului de afișare al lui ROG Zephyrus G16. Planul de aluminiu de formă minimalistă al capacului este tăiat în diagonală de banda Slash Lighting, care nu numai că face imaginea notebook-ului distinctă, dar oferă și funcții foarte convenabile pentru utilizarea zilnică. Acesta este împărțit în 7 zone personalizabile, fiecare cu o funcție de informare. De exemplu, Slash Lighting poate afișa starea notificărilor. Apropo, designul balamalei a fost, de asemenea, optimizat - unghiul de deschidere a capacului ajunge la 135 de grade.

Ecranul OLED impresionant al lui Asus ROG Zephyrus G16

Asus ROG Zephyrus G16 este primul laptop al sub-brandului ROG care dispune de un panou OLED format din milioane de diode organice într-o matrice. O caracteristică distinctivă a matricei OLED este capacitatea de a dezactiva fiecare pixel în parte, ceea ce are ca rezultat o culoare neagră perfectă oriunde pe ecran. În consecință, se formează un grad incredibil de ridicat de contrast al imaginii (1.000.000:1). 

Deoarece Asus ROG Zephyrus G16 este o soluție pentru gameri, ceilalți parametri sunt corespunzători: ecranul de 16 inchi are o rezoluție de 2,5K cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz. De asemenea, pentru fanii universurilor de jocuri va fi important și timpul minim de răspuns - doar 0,2 ms, ceea ce asigură o netezime ridicată și o precizie uimitoare a afișării conținutului de joc în fiecare cadru.

O mențiune specială ar trebui să fie făcută cu privire la suportul tehnologiei G-SYNC, bine cunoscută de gameri, care asigură interacțiunea coordonată a ratei de reîmprospătare pe ecran cu rata de reîmprospătare a plăcii video, ca urmare a faptului că imaginea este lipsită de artefacte vizuale, iar jocul este caracterizat de o fluiditate incredibilă și de un sentiment de imersiune completă în ceea ce se întâmplă.

Dar, așa cum am menționat mai sus, ROG Zephyrus G16 nu se adresează doar gamerilor, astfel că și culorile sunt foarte bune. Acest lucru este evidențiat de acoperirea completă (100%) a spațiului de culoare DCI-P3, precum și de reproducerea precisă a culorilor (distorsiunea pe scala Delta-E nu depășește unu). 

Suportul pentru Dolby Vision formează o gamă dinamică foarte mare, ceea ce vă permite să creați și să editați materiale video la un nivel profesional. Designerii și fotografii vor aprecia, de asemenea, prezența acestor tehnologii, deoarece Asus ROG Zephyrus G16 vă permite să deblocați pe deplin potențialul celor mai moderne programe și aplicații pentru creativitate.

Performanța Asus ROG Zephyrus G16 este de neegalat

Performanța în jocuri este în continuare o prioritate pentru laptopurile cu prefixul ROG, lucru demonstrat clar de nava amiral a liniei - Asus ROG Zephyrus G16. Laptopul este echipat cu cel mai recent neuroprocesor Intel Core Ultra 9 185H, a cărui activitate se bazează pe utilizarea activă a algoritmilor de inteligență artificială. Neuroprocesorul este asociat cu o placă grafică premium NVIDIA GeForce RTX 4090.

Algoritmii de inteligență artificială din inima procesorului neural cresc semnificativ eficiența, indiferent de ceea ce faceți în acel moment: editarea unui videoclip, corectarea culorilor unei fotografii sau explorarea unui nou univers de joc. Orice ai face, vei avea întotdeauna la dispoziție un asistent invizibil de inteligență artificială pentru a-ți spori considerabil eficiența muncii și a jocului.

Asus ROG Zephyrus G16 nu te va dezamăgi atunci când vei încărca cele mai puternice shootere cu lumi virtuale deschise, jocuri cu resurse intensive cu efect de construire a unor scene realiste prin ray tracing, precum și simulatoare cu cerințe grafice ridicate.

În plus, algoritmii de inteligență artificială ai neuroprocesorului vor face din ROG Zephyrus G16 asistentul tău indispensabil în lucrul cu editorii profesioniști de conținut foto și video, precum și creșterea vitezei de modelare a imaginilor 3D. De asemenea, Intel Core Ultra 9 185P este perfect adaptat pentru calcule matematice complexe, deci este indispensabil în programare. 

În general, așa cum am remarcat mai sus, creatorii Asus ROG Zephyrus G16 au reușit să extindă semnificativ domeniul de aplicare al noului lor produs. Acum nu este doar un laptop de gaming, ci unul universal, care va fi la fel de eficient pe biroul unui gamer, în biroul unui artist, pe platoul de filmare al unui cameraman sau în biroul unui specialist IT.

Sistem de răcire inovator Asus ROG Zephyrus G16

Sistemul de răcire în mai multe trepte ROG Intelligent Cooling este o altă verigă cheie a notebook-ului de gaming Asus ROG Zephyrus G16, impecabil din punct de vedere tehnic. 

Eliminarea primară a căldurii este realizată de ventilatoare și conducte termice speciale, care sunt concepute pentru a ușura sarcina de temperatură de la cele mai fierbinți module ale designului. 

Următoarea etapă de răcire se datorează unui ventilator suplimentar care preia aerul de jos și îl suflă în jurul plăcii grafice. 

În cele din urmă, modificările notebook-ului, care sunt echipate cu plăci grafice de înaltă performanță NVIDIA GeForce RTX 4080 și NVIDIA GeForce RTX 4090 au un sistem de răcire și mai eficient. Acesta este echipat cu o cameră de evaporare și două ventilatoare speciale pentru o răcire îmbunătățită a celor mai încălzite componente ale designului.

Trebuie remarcat faptul că în toate configurațiile sistemului de răcire se folosește metal lichid în loc de pastă ca interfață termică pentru CPU. Conductivitatea termică a metalului lichid este de 10 ori mai mare decât cea a pastei termice, ceea ce, în practică, permite răcirea cipului cu 20% mai eficientă.

Toate aceste soluții ne permit să spunem că Asus ROG Zephyrus G16 dispune de unul dintre cele mai bune sisteme de răcire dintre laptopurile de gaming, ceea ce înseamnă că toate caracteristicile de performanță declarate au un grad ridicat de consistență.

Sistemul de difuzoare cu sunet surround de pe Asus ROG Zephyrus G16

Sistemul de difuzoare încorporat pe Asus ROG Zephyrus G16 se bazează pe patru difuzoare de joasă frecvență (2W) și două difuzoare de înaltă frecvență (2W). Datorită acestora, notebook-ul este capabil să reproducă frecvențe ultra-joase, ceea ce vă permite să obțineți un sunet clar și puternic al oricăror piese sonore. În comparație cu modelul anterior, volumul sistemului de difuzoare a crescut cu 47%, iar suportul pentru sistemul Dolby Atmos vă permite să formați un sunet spațial pentru orice tip de conținut audio. 

Asus ROG Zephyrus G16 de la Asus ROG - cea mai bună soluție pentru gameri profesioniști, designeri și programatori

Asus ROG Zephyrus G16 stabilește un nou standard de performanță pentru PC-urile de gaming, demonstrând că poate fi versatil în scopul său. Neuro-procesorul cu algoritmi de inteligență artificială încorporați, sistemul de răcire eficient și matricea OLED de înaltă calitate permit nu numai stabilirea de realizări în universurile de gaming, ci și realizarea oricăror idei creative, efectuarea de calcule complexe și performanța fulgerătoare a diferitelor sarcini zilnice.

Notebook-ul Asus ROG Zephyrus G16 se adresează unui public foarte larg - editori de conținut media, programatori, artiști și utilizatori obișnuiți care caută un dispozitiv portabil, elegant, dar cu putere nelimitată. Indiferent de sarcina pe care o are de îndeplinit, fiecare utilizator este capabil să își îndeplinească fiecare sarcină cu o calitate fără compromisuri.

Laptopul ASUS ROG Zephyrus G16 poate fi achiziționat rapid din magazinul online ultra.md sau direct din showroom – Str. Columna 170, unde găsiți cel mai mare brand shop și cel mai mare sortiment de laptopuri ASUS din Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării