main logo
808

Asociația A.S.I.C.S. a donat echipamente medicale performate pentru Spitalul Raional Soroca Ⓟ

Pacienții Spitalului Raional Soroca vor beneficia de condiții mai bune de tratament.

A.S.I.C.S. a donat echipamente medicale la Spitalul Raional Soroca Ⓟ

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a donat instituției utilaje medicale performante. Aparatele vor fi instalate în Secția de neurologie, unde sunt internați pacienți grav bolnavi, cu dereglări neurologice și imobilizați la pat.  

Asociația A.S.I.C.S. a dotat spitalul cu două saltele antiescare cu structură celulară pentru pacienții imobilizați, care asigură circulația sângelui, precum și alte dispozitive medicale moderne.  

”Acesta este un electrocardiograf, pentru a face cardiografia cordului. Este un aparat care se folosește des și e foarte necesar pentru stările de urgență, fiindcă una din cauzele principale care duce la atacurile cardiovasculare este patologia cardiacă. Iar acest aspirator este foarte necesar în Secția de neurologie. Aici sunt pacienți care au dereglări de glutiție și nici saliva nu o pot înghiți. Cu acest aparat se curăță cavitatea bucală și căile respiratorii ale pacienților”, a explicat șeful Secției de neurologie, Vladimir Rusnac. 

În această secție sunt internați 30 de pacienți. Până acum, subunitatea medicală nu era dotată cu saltele antiescare, iar electrocardiograful și aspiratorul sunt învechite și funcționează cu greu. 

”Această donație este foarte binevenită pentru Secția de neurologie. Aducem sincere mulțumiri și din partea colectivului, și din partea pacienților”, a menționat vicedirectorul medical al spitalului, Valeriu Bordian.

”Scopul nostru este ca medicii să aibă mai multe capacități pentru a salva vieți și a oferi oamenilor asistența medicală de care au nevoie”, a punctat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Valoarea donației este de 50 000 de lei. Nu este pentru prima data când A.S.I.C.S. și finanțatorii săi oferă suport Spitalului Raional Soroca. În perioada pandemiei, instituția medicală a beneficiat de un aparat modern de ventilație artificială a plămânilor și lichid dezinfectant, măști, mănuși, precum și combinezoane de protecție împotriva Covid-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării