main logo
2169

ADD Grup: Contoarele inteligente de apă produse în Moldova sunt operate cu succes în Spania Ⓟ

Spania se confruntă cu provocarea instalării contoarelor inteligente de apă. Cum poate ajuta compania moldovenească ADD Grup?

Compania spaniolă Enprotech a finalizat cu succes instalarea contoarelor „inteligente” de apă cu ultrasunete cu supapă de control în orașul Itero de la Vega (regiunea Valencia), fabricate de compania moldovenească ADD Grup

Potrivit unuia dintre site-urile spaniole, „o întreprindere de deservire comunală din orașul Itero de la Vega a primit primul lot de 110 contoare de apă cu ultrasunete cu citire la distanță, instalate de compania spaniolă Enprotech și fabricate de compania moldovenească ADD Grup”.

„Istoria de succes a instalării celor 110 contoare cu citire de la distanță în Valencia este un exemplu de soluționare a marii provocări cu care se confruntă Spania în proiectul de digitalizare a contoarelor inteligente pentru alimentarea cu apă în casele spaniole. Soluția noastră poate fi considerată nu doar un sistem de măsurare, ci și de gestionare a apei. Spre deosebire de majoritatea soluțiilor concurente, unde este doar o citire de la distanță a contorului, aceasta este o nouă tehnologie de contoare cu ultrasunete care fac schimb de date prin LoRaWan. Și tendința indică faptul că această soluție este viitorul”, —  a declarat Directorul Executiv al Enprotech, Matias Maffioli.

El a subliniat că contoarele Enprotech de la ADD Grup „au capacitatea de a porni supapa de control de la distanță, care vă permite să controlați alimentarea apei în situații de scurgere și pierdere. Acesta este un mare avantaj, mai ales în zilele noastre, având în vedere lipsa celei mai importante resurse pentru viața noastră - apa”.

În general, după cum a explicat managerul companiei, „cel mai mare avantaj al monitorizării de la distanță a datelor consumului de apă este că informațiile de pe contor sunt disponibile într-un interval de timp mai scurt decât atunci când sunt citite vizual de controler. Datele contoarelor de apă sunt informații valoroase atât pentru întreprinderile comunale, cât și pentru consumatorii finali.

Matias Maffioli a enumerat, de asemenea, următoarele beneficii ale utilizării contoarelor „inteligente” de apă produse de ADD Grup:

1. Pentru societate în ansamblu:

  • Grija pentru mediul înconjurător. Din cauza secetei, rezervoarele de apă din Spania se usucă. Există regiuni în Spania unde apa este deja de mult timp un produs deficitar. Noi trebuie să ne preocupăm de această problemă și să gestionăm bine resursele naturale, folosind toate tehnologiile pe care le avem la dispoziție.

2. Pentru întreprinderile comunale ale orașului: 

  • Permite excluderea incidentelor și accidentelor din rețeaua de distribuție.

  • Controlul alimentării cu apă: îmbunătățirea eficienței gestionării rețelei de alimentare cu apă și creșterea garanției alimentării cu apă fără accidente.   

  • Lupta cu fraudele: un mijloc de a sista sau restricționa alimentarea cu apă de la distanță din diverse motive, cum ar fi neachitarea sau consumul excesiv.

  • Reduce numărul de erori de citire vizuală de către controler. În consecință, se reduce numărul de reclamații din partea consumatorilor de apă.

  • Instalarea contoarelor „inteligente” -  face parte din proiectul de transformare digitală și din planul Uniunii Europene de redresare a mediului.

3. Pentru consumatori:

  • Mai multe informații primite: acest lucru permite descărcarea profilurilor detaliate de consum de la contoare direct în aplicația pentru smartphone și, prin urmare, utilizarea acestor informații pentru o gestionare mai bună a consumului. De exemplu, pentru a determina instantaneu consumul de apă. 

  • Înregistrarea și avertizarea despre accidente și scurgeri de apă, precum și comanda de oprire imediată folosind o supapă de control, care poate preveni nu doar pierderea de apă, ci și deteriorarea locuinței voastre și a caselor vecinilor voștri. 

Potrivit lui Matias Maffioli, sectorul apei din Spania a fost istoric în mare parte neglijat de administrația publică. În ciuda faptului că acesta este un segment care susține tranziția către o economie verde și că Spania a fost recent amendată pentru deficiențele infrastructurii sale. „Acum, această sarcină are o prioritate, la fel cum au fost și problemele de telecomunicații și alimentare cu energie electrică. Astăzi accentul este pus pe apă”, - spune managerul Enprotech.

„Pasul făcut de Enprotech în Itero de la Vega, pune bazele dezvoltării sectorului de citire a contoarelor de la distanță și conferă Spaniei un rol de lider pe piața contoarelor cu ultrasunete, modernizând legătura dintre întreprinderile comunale și consumatorii casnici”, - a conchis reprezentantul companiei. 

Potrivit Asociației Spaniole pentru Aprovizionarea cu Apă și Sanitație (AEAS), parcul contoarelor de apă din Spania constituie aproximativ 21,5 milioane de unități, dintre care 16,4% sunt controlate prin citire de la distanță (în unele megapolisuri această cifră este de până la 19%).

La rândul său, compania moldovenească ADD Grup este mândră de participarea sa la un proiect de o asemenea amploare, implementat într-una dintre cele mai dezvoltate țări din Europa și va face tot ce îi stă în puteri pentru ca produsul IT „made in Moldova” să devină o bună carte de vizită a țării noastre pe piața globală a echipamentelor de măsurare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării