main logo
969

Adama: Lupta cu dăunătorii culturilor agricole începe primăvara ®

Odată cu sosirea primăverii, a început un nou sezon de provocări pentru fermierii moldoveni, un rol important fiind acordat asigurării unui control eficient asupra buruienilor din culturile de cereale.

Adama: Lupta cu dăunătorii culturilor agricole începe primăvara ®

Lider mondial pe piaţa produselor fitosanitare off-patent, Adama vine în sprijinul fermierilor cu erbicidul Gentis 450 EC, produs ce și-a confirmat eficacitatea în combaterea buruienilor dicotiledoante anuale și perene din cutltrurile de grâu și porumb, verigă tehnologică foarte importantă pentru realizarea unei producții ridicate.

Creat pentru a asigura performanțe agricole și economiceGENTIS 450 EC combate un spectru extins de buruieni prin combinarea a două molecule (fluroxipir si 2,4D). 

Sinergia acestor substanțe active protejează plantele de cultură încă de la începutul perioadei de vegetație fenofază când sunt concurate cu ușurință de către buruieni.

Soluția de la ADAMA se remarcă printr-o formulare performantă, superioară altor produse din aceeași categorie. Are în componența sa substanța activă Fluroxipir, care fiind un erbicid sistemic, este captat cu ușurință de frunzele în dezvoltare ale buruienilor. 

Se deplasează în țesuturile plantelor, legându-se de receptorii proteinelor de creștere a buruienilor, blochează auxina, substanță hormonală vegetală responsabilă de creșterea plantelor, și întrerupe procesele de viață ale buruienilor sensibile.

Gentis 450 EC se aplică în postemergență primăvara la apariția celei de a 3-a și a 5-a frunză la cultura porumbului și în faza de înfrățire a culturii la cereale, efectele asupra buruienile fiind vizibile la 1-2 zile de la momentul aplicării. 

Eficient inclusiv împotriva dicotilelor perene, GENTIS 450 EC acționează în principal la nivelul frunzelor, dar în condiții de umiditate ridicată în sol poate acționa și prin rădăcini. 

În condiții climaterice normale, moartea buruienilor survine după 3 – 5 săptămâni de la aplicarea tratamentului, în funcție de condițiile locale. 

Eficacitatea produsului poate fi diminuată dacă tratamentul se aplică înainte sau în timpul unei secete prelungite. Nu se recomandă efectuarea tratamentului la temperaturi sub 8°C sau peste 25°C

Erbicidul controlează buruienile dicotiledonate anuale și perene, care lăsate să crească necontrolat reduc potențialul de producție a culturilor de grâu și porumb prin consumarea în mod excesiv a elementelor nutritive și a apei. În raza de acțiune a GENTIS 450 EC intră inclusiv Ambrosia trifida (ambrosia), Xantium strumarium (cornuți), Atriplex patula (loboda) și Amaranthus retroflexus (știrul sălbatic) buruieni mai dificil de combătut cu erbicidele clasice.

Soluție simplă și eficientă, aplicată pe scară largă de către fermierii europeni și mai multe întreprinderi agricole din Republica Moldova, GENTIS 450 EC este disponibil în stocurile reprezentanților oficiali ADAMA pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării