main logo
1289

A.S.I.C.S.: Omul de afaceri Plamen Milanov a fost ales președinte de onoare al Federației de Judo Ⓟ

Omul de afaceri Plamen Milanov a fost ales în funcția de președinte de onoare al Federației de Judo din Republica Moldova.

A.S.I.C.S.: Plamen Milanov, președinte de onoare al Federației de Judo Ⓟ

Propunerea a venit din partea vicecampionului european, Andrei Golban, care a obținut încă un mandat la conducerea Federației, la Adunarea generală din 11 martie. 

”Sportul moldovenesc are nevoie de cât mai mulți oameni ca Plamen Milanov, care cunoaște foarte bine care sunt necesitățile sportivilor și antrenorilor pentru a obține performanțe și care constant le oferă suport. Suntem onorați că domnul Milanov a acceptat să devină președinte de onoare al Federației noastre și am convingerea că implicarea sa în susținerea sportului național, inclusiv a judo, va spori”, a declarat președintele Federației de Judo. 

Plamen Milanov a mulțumit delegaților Adunării Generale și, personal, lui Andrei Golban, pentru încrederea acordată.

”De fiecare dată când am ocazia, în discuțiile cu partenerii de afaceri, dar și reprezentanți ai statului, promovez ideea că sportul are nevoie de finanțare și că investițiile în sport înseamnă investiții în sănătatea națiunii, în promovarea imaginii țării, dar și beneficii directe pentru societate, inclusiv economice. Moldova are talente sportive, printre care și mulți judocani, capabili să concureze de la egal la egal cu adversari de talie mondială. Mă bucur de fiecare dată când îi văd pe podiumul de premiere. Visul meu este să ofer 1 milion de lei pentru medalia de aur olimpic. Și sper să îl văd realizat în scurt timp”, a spus noul președinte de onoare al Federației de Judo. 

Plamen Milanov este director al NGM Company, dar și președinte de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). Printre proiectele comune ale Federației de Judo și A.S.I.C.S. este și programul de burse pentru cadeți. 

”Este un element care se înscrie în prioritățile noastre pentru anul 2023 – ne vom concentra pe pregătiri pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, dar vom investi și în cadeți, ca parte a pregătirii sportivilor pentru ciclul olimpic 2028”, a dat detalii Andrei Golban. 

Astfel, pe parcursul anului 2023, 10 tineri sportivi vor primi lunar câte 5 000 de lei din partea Asociației A.S.I.C.S. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării