main logo
2615

Sfaturi de urgență: 5 tehnici amuzante pentru părinții cu copii în casă

În perioada stării de urgență, cel mai greu le este părinților cu copii mici, care mereu sunt în mișcare și caută activități și ieșiri în aer liber.

Sfaturi de urgență: 5 tehnici amuzante pentru părinții cu copii în casă

Vladislav Sliusarenco, un tânăr comediant din Capitală, le-a venit în ajutor acestora. 

Fiind și el tătic de fetiță, tânărul a realizat un filmuleț, în care vine cu mai multe sfaturi pentru părinți.

”Prima provocare începe chiar de dimineață, când voi dormiți, dar copilul deja e treaz și vrea să te trezească și pe tine. Atunci, în ajutor ne vine tehnica celor 5 degete. Orice părinte vrea să mai doarmă dimineața. Copilul vine și te trezește, iar tu faci în felul următor - pe fiecare deget trebuie să pui de cu seară câte un covrig. Copilul mănâncă 3 minute câte un covrig, astfel avem - 5 x 3, 15 minute de dormit”, spune Vladislav.

În video-ul realizat pentru Știri.md, Vladislav Sliusarenco prezintă 5 tehnici amuzante, prin care viața părinților în carantină ar putea deveni mai ușoară. Tânărul este editor de imagine, iar în timpul liber participă la show-uri de stand up. Acesta a ținut să menționeze că sfaturile sale funcționează cel mai bine când… copiii dorm. 

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării