main logo
14977

Reacția Dianei Cazacu, învinuită de corupție. Ce i-a cerut Maiei Sandu

„Chiar dacă sunt fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, eu nu am fost niciodată o persoană publică. Activez în instituțiile statului de mai bine de zece ani, iar în toată această perioadă am lucrat conștient, profesionist și corect în interesul R. Moldova.”

Reacția Dianei Cazacu, învinuită de corupție. Ce i-a cerut Maiei SanduImagine simbol

Declarația aparține Dianei Cazacu, fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, vizată în dosarul privind corupția de la vamă, care a menționat în cadrul unei conferințe de presă că ultimele evenimente din ultima săptămână ar fi un scandal cu o conotație politică, ce ar avea la bază interese și frustrări personale ale anumitor persoane, transmite Știri.md.

„După perchezițiile de acum o săptămână, eu am statut de bănuit pentru că nu există suficiente probe pentru a-mi fi înaintat statutul de învinuit. Eu sunt deschisă spre colaborare cu oamenii legii și sunt convinsă că voi arăta dreptatea și voi demonstra că sunt corectă și curată în fața legii. În toamna anului 2023, directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a discutat ca potențială candidatura mea în calitate de șef al postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău, iar în scurt timp, actualul șef de post a început să le spună colegilor că eu aș pretinde la funcția sa. Atunci am simțit o schimbare de atitudine a șefului de post și deja intuiam că voi avea mai multe surprize neplăcute. Este regretabil faptul că în urma perchezițiilor au apărut atacuri publice în adresa mea și a familiei mele, în special a ex-deputatului PAS Victoria Cazacu, care nu are nicio atitudine față de activitatea mea nemijlocită în organele statului. Răspunderea este individuală, eu răspund pentru faptele mele, nu mama mea”, a declarat Diana Cazacu.

Fiica deputatei PAS a înaintat conducerii R. Moldova o adresare și a menționat că președintele țării, Maia Sandu, o cunoaște personal, iar președintele Parlamentului, Igor Grosu, ar cunoaște cum a ajuns Diana Cazacu la Serviciul Vamal de la Serviciul de Informații și Securitate.

„Acum vreau să fac o adresare publică conducerii supreme a R. Moldova. Doamna președinte Maia Sandu, ne cunoaștem și despre mine, și despre rezultatele muncii mele în interesul statului R. Moldova. Mă cunoașteți drept o persoană onestă și profesionistă, care am activat mereu cu bună-credință. Domnule președinte al Parlamentului, Igor Grosu, dumneavoastră știți mai bine cum am ajuns la Serviciul Vamal prin transfer de la Serviciul de Informații și Securitate, instituție în care am fost incomodă în anul 2022. Am crezut mereu în corectitudine, lege în statul de drept, care presupune separarea puterilor în stat, însă sunt nevoită să dau dreptate fostei președinte a Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, Olesea Stamate, care a declarat că în Moldova avem prea mult justiție televizată. Eu și familia mea am devenit un exemplu de justiție televizată și regret mult că conducerea supremă a țării, fără a ține cont de prezumția de nevinovăție, fără a lua în calcul principiul separării puterii în stat, lasă public să se înțeleagă că atât eu, cât și mama mea suntem deja vinovate. Repet, pe lângă faptul că nu port nicio vină, mama mea nu are vreo legătură cu activitatea mea în Serviciul Vamal, la fel cum nu are nicio legătură cu activitatea mea în cadrul SIS. Doamna președintă a R. Moldova, domnule președinte al Parlamentului, domnule prim-ministru, vă îndemn să respectați prevederile Constituției, drepturile și libertățile fundamentale ale omului și, nu în ultimul rând, prezumția de nevinovăție. Regret faptul că Igor Talmazan a fost nevoit să plece de la conducerea Serviciului Vamal în urma cazului de săptămâna trecută. El a fost o jertfă a luptelor din culise”, a conchis Diana Cazacu.

Știri.md amintește că, pe data de 1 aprilie, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă la Aeroportul Internațional Chișinău

Ulterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un comentariu în care a menționat că în dosarul de corupere este vizată fiica unei deputate. Prin urmare, Grosu susținea că depunerea mandatului de către deputata PAS Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe.

Pe data de 3 aprilie, Victoria Cazacu a spus că excluderea ei din partid a venit ca reacție la refuzul de a-și depune mandatul de deputat la solicitarea președintelui Parlamentului și liderului PAS, Igor Grosu. Ea susține că fiica sa nu a fost reținută și a amintit despre importanța prezumției nevinovăției.

La 4 aprilie, primarii și consilierii locali și raionali ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Ocnița au cerut demisia deputatei Victoria Cazacu, a cărei fiică este cercetată într-un dosar de corupție la Aeroportul Internațional Chișinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării