main logo
2425

O nouă ședință în cazul Marinei Tauber, anulată la Curtea de Apel

O nouă ședință de judecată în dosarul vicepreședintelui partidului politic „Șor”, deputata Marina Tauber, a fost amânată la Curtea de Apel Chișinău, din cauza lipsei procurorului.

O nouă ședință în cazul Marinei Tauber, anulată la Curtea de ApelFoto: partidulsor.md

Instanța urma să examineze recursul avocaților politicianului privind anularea deciziei măsurii de arest la domiciliu, stabilită de prima instanță. 

În fața Curții de Apel s-au adunat zeci de susținători ai Marinei Tauber și Partidului „ȘOR”, care au scandat „Cerem justiție corectă!”, „Marina, suntem alături de tine!”, „Libertate Marinei!”, „Stop PAScismul!” și „Victorie!”.

În discursul său către mulțimea de simpatizanți, Marina Tauber a declarat că majoritatea parlamentară PAS a lipsit-o astăzi de imunitate parlamentară în mod ilegal.

„Au făcut asta în timp ce știau că am ședință de judecată. Se tem să merg acolo și să spun adevărul despre hoțiile lor. Am aflat, că sunt invitată în Parlament în așa mod, ca fizic să nu reușesc să fiu acolo. Dar nici nu am ce să fac la aceasta ședința ilegală, în clădirea uzurpată de Maia Sandu și PAS. Și doar pot să sălut decizia fracțiunii noastre de a boicota ședințele „parlamentului”, convocate de o mafie adevărată”, a menționat Marina Tauber.

Amintim că, ședința de judecată de astăzi urma să se desfășoare în paralel cu ședința Legislativului, în cadrul căreia deputata a fost lipsită de imunitate parlamentară.

Ședința de judecată trebuia să aibă loc ieri, 25 mai 2022, însă, la fel, a fost amânată

Pe 18 mai 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit mandatul de arest la domiciliu aplicat deputatei și vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, cu 20 de zile.

Pe 1 mai, chiar de ziua ei de naștere, deputata a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău. Ea se îndrepta spre Tel Aviv, Israel, prin Istanbul, Turcia, argumentând că scopul era o problemă medicală. 

La baza reținerii a stat ordonanța procurorului anticorupție, emisă tot pe 1 mai, pe motiv că „au fost încălcate condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate” în privința acesteia.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării