main logo
2372

Maia Sandu, la Marea Dictare Națională: La mulți ani, Limba Română

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de salut pentru toți participanții adunați în Piața Marii Adunări Naționale, la Marea Dictare Națională.

Maia Sandu, la Marea Dictare Națională: La mulți ani, Limba RomânăImagine simbol

Șefa statului și-a exprimat bucuria față de numărul impunător de persoane care și-au dorit să participe la acest eveniment, menționând că „azi celebrăm libertatea și bucuria de a trăi în limba noastră”, transmite Știri.md.

„La mulți ani, Limba Română. Mă bucur că atât de multă lume s-a adunat azi pentru a onora limba română în cadrul unui eveniment care devine o frumoasă tradiție de 31 august – Marea Dictare Națională. Oameni de toate vârstele, de toate profesiile, din toată Moldova, voi, îndrăgostiți de limba română, înțelegeți responsabilitatea care vine prin cuvânt. Cuvântul are puterea de a crea sau a distruge lumi, iar pentru noi cuvântul în limba română are o putere dublă, pentru că vine ca o moștenire prețioasă lăsată de înaintași, dar și o responsabilitate aproape sacră pe care o avem și pe care o ducem către urmași cu recunoștință față de cei care au păstrat limba română vie, pe aceste meleaguri, când pentru rostirea unei poezii în limba română puteai fi arestat. Azi celebrăm libertatea și bucuria de a trăi în limba noastră”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a mulțumit tuturor lingviștilor, oamenilor de creație, din literatură, muzică, teatru, dar și profesorilor de limbă română.

„Vă mulțumesc pentru grija de a vorbi și a scrie corect. Mulțumesc tuturor scriitorilor, oamenilor de cultură, profesorilor care cultivă limba romană și care o poartă cu mândrie dincolo de hotarele noastre”, a conchis Maia Sandu.

Astfel, peste 1.800 de persoane participă pe 31 august, de Ziua Limbii Române, la Marea Dictare Națională - o competiție de cunoaștere a limbii române, organizată pentru al doilea an consecutiv.

În Republica Moldova astăzi este marcată Ziua Limbii Române, iar autoritățile, atât cele centrale, cât și cele locale, anunță un program vast de acțiuni cultural-artistice.

Citește și: MAE: Astăzi cinstim bogăția și profunzimea minunatei noastre limbi

Citește și: Retrospectivă: Cum a reflectat presa trecerea la grafia latină în august 1989

Citește și: Delegația UE: Limba română e îndrăgită și apreciată în familia europeană

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării