main logo
22829

Liderul comuniștilor transnistreni, găsit împușcat mortal în propria casă

Liderul comuniștilor transnistreni, Horjan Oleg, a fost găsit împușcat într-o locuință din orașul Tiraspol din stânga Nistrului.

Liderul comuniștilor transnistreni, găsit împușcat în propria casă

Informația a fost confirmată de către Poliția R. Moldova, transmite Știri.md.

„Informăm că cetățeanul Horjan Oleg (anterior deținut ilegal de așa-numitele autorități de la Tiraspol) a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului.

Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor”, se arată în mesajul Poliției.

Pe de altă parte, Zona de Securitate scrie că corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit în biroul său, cu mai multe leziuni provocate cu cuțitul, care i-ar fi cauzat decesul, fapt confirmat de colegii acestuia de partid.

Așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol anunță că trupul neînsuflețit al bărbatului a fost depistat astăzi, la ora 11:30, în locuința lui din Sucleia, municipiul Tiraspol, de către soția sa. Cadavrul victimei avea semne vizibile de moarte violentă. 

La fața locului lucrează grupul operativ. Pe cazul dat autoritățile separatiste au inițiat un dosar penal.

Așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol mai precizează că trupul neînsuflețit al lui Oleg Horjan a fost găsit în camera în care se afla și un seif, acesta era deschis și gol.

La rândul său, Biroul politici de reintegrare a declarat că a sesizat instituțiile naționale privind decesul lui Horjan.

„Cu deosebită consternare am aflat despre decesul violent la Tiraspol al cetățeanului Republicii Moldova Oleg Horjan, activist civic din stânga Nistrului.

Biroul a sesizat instituțiile naționale de aplicare a legii în vederea investigării cazului în conformitate cu legislația Republicii Moldova.

Concomitent, am propus crearea unei comisii de anchetă neutre, sub auspiciile Misiunii OSCE în Moldova, care să se deplaseze la fața locului pentru o cercetare independentă a circumstanțelor acestei fapte tragice.

Biroul condamnă cu vehemență acțiunile criminale care atentează la viața și sănătatea oamenilor.

Exprimăm condoleanțe familiei îndoliate și apropiaților regretatului Oleg Horjan”, se arată în comunicat.

Horjan a fost considerat ca fiind în opoziție față de regimul de la Tiraspol, anterior acesta a fost deținut timp de patru ani, pentru organizarea unui miting.

După eliberare, el a fondat „Uniunea forțelor de opoziție din Transnistria”.

Recent, la data de 9 iulie, liderul Congresului Civic (CC), Mark Tkaciuk, și președintele „Uniunii forțelor de opoziție din Transnistria”, Oleg Horjan, au semnat o Declarație comună. Obiectivul documentului ar fi „promovarea păstrării păcii și a încrederii în regiune”.

Citește și: Liderul comuniștilor transnistreni, eliberat din detenție ilegală

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării