main logo
19901

Deputat: Muncitorii unei fabrici din Fălești, infectați cu COVID-19

Mai mulți muncitori de la o fabrică de de jucării din Fălești au fost infectați cu COVID-19.

Deputat: Muncitorii unei fabrici din Fălești, infectați cu COVID-19Foto: agora.md

Cel puțin așa declară deputata PAS, Doina Gherman, care susține că deși acolo exista demult un focar de infecție, angajați mergeau în continuare la muncă, transmite Știri.md

"Abia ieri(!!!), fabrica de jucării pentru ouă „Kinder” din Fălești și-a oprit activitatea. Asta după ce mai mulți muncitori de acolo au fost infectați cu COVID-19. Dar situația e mult mai gravă, pentru că la această fabrică lucrează localnici din aproape toate satele raionului! Și acolo mocnea un focar de infecție! Cum naiba să faci bani din jucării pe timp de pandemie? Cât de lacom trebuie să fii ca să faci asta cu prețul sănătății și a vieții oamenilor?", se întreabă Gherman. 

Tot ea susține că persoanele infectate au chemat urgența, însă li s-a administrat doar câteva pastile și i-au lăsat să se trateze la domiciuliu pe motiv că în spitalul din Bălți nu mai sunt locuri, iar în spitalul din Fălești nu sunt tratate persoanele cu COVID-19. 

"Ieri, mai mulți săteni din diferite localități - Chetriș, Musteața, Hâncești, Ișcalău au chemat serviciul de ambulanță. Aceștia au febră mare, au simptome evidente, iar medicii doar le administrează medicamente ca să le scadă febra și îi lasă acasă! Pentru că nu mai sunt paturi la spitalul din Bălți, iar la Fălești - nu este centru COVID. De Chișinău nici nu se visează. Deci, aceste persoane nu sunt nici măcar testate. Nu sunt teste nici pentru pacienți, și nici pentru medici! Pentru nimeni!

Doi soți de 78 și 79 de ani implorau medicii de la salvare să nu îi lase acasă că mor până dimineața! Cu toate astea, cuplul a fost lăsat de izbeliște, adică mă rog, în grija medicului de familie din sat care și el are febră de 2 zile!", susține Doina Gherman. 

Deputata spune că acest lucru este strigător la cer, pentru că medicii vor să ajute, dar nu o pot face din păcate. Potrivit ei, este nevoie ca în Fălești să fie deschis urgent un centru unde să fie tratați bolnavii de COVID-19.

"Este strigător la cer faptul că medicii vor să ajute, dar nu o pot face. Nu au cum și nu au unde! Consiliul raionul este surd la cererile lor. Nici vorbă să le pună la dispoziție echipamente de protecție sau teste. În schimb le reușește cu brio să le pună viețile în pericol atât lor, cât și tuturor cetățenilor din acest raion.

Urgent trebuie să fie deschis un centru pentru bolnavii de COVID la spitalul din Fălești, pentru că sunt spații care pot fi folosite în acest sens. De altfel, oamenii vor muri cu zile, în neștire și ignoranță, iar cimitirele nu vor fi suficient de încăpătoare. Iar asta este o crimă împotriva umanității la care sunt părtași deopotrivă angajatorul și guvernanții, care se joacă de-a v-ați ascunselea pe timp de zi și de-a „Împărat, împărat, dă-ne un soldat!” pe timp de noapte", a mai adăugat Doina Gherman. 

Precizăm că actualmente în R. Moldova avem înregistrate 591 de cazuri confirmare cu COVID-19.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării