main logo
6796

Demers: Cerem revocarea din funcție a șefei Spitalului Raional Soroca

Un grup de cetățeni din raionul Soroca au expediat un demers adresat premierului R. Moldova și ministrului Sănătății, prin care solicită demiterea din funcție a șefei Spitalului Raional Soroca.

Demers: Cerem revocarea din funcție a șefei Spitalului Raional Soroca

Demersul vine în contextul dezvăluirilor făcute de o soroceancă care a declarat într-un live pe Facebook că ea s-ar face de vină de crearea focarului de COVID-19 în Soroca, transmite Știri.md.

„Prin prezentă, un grup de cetățeni din r-l Soroca, se adresează cu prezentul demers de revocare din funcție a dnei Angela Rusnac, șef al Spitalului Raional Soroca, care prin iresponsabilitatea sa a facilitat molipsirea cu COVID-19 a mai multor medici din Spitalul Raional Soroca, precum și locuitori ai raionului, care au fost diagnosticați cu coronavirus.

Cele 126 de persoane diagnosticate cu coronavirus, precum și 2 persoane decedate (conform datelor oficiale din 05.04.2020), se datorează anume faptului că dna Angela Rusnac, în calitate de șef al Spitalului Raional Soroca, a mușamalizat informația, nu a supus testării persoanele ce prezentau simptome evidente de coronavirus, iar drept urmare, pandemia s-a extins rapid pe întreg teritoriul raionului Soroca, sistemul medical din Soroca practic a fost scos din luptă, iar oamenii au intrat în panică.

Astfel, conchidem că dna Angela Rusnac, în calitate de șef al Spitalului Raional Soroca a admis greşeli fatale ce ţin de administrarea instituţiei, care au dus la pierderi de vieți omenești, și la infectarea în masă cu COVID-19 a locuitorilor r-lui Soroca, iar aceste acțiuni sunt incompatibile cu funcția ocupată și ar trebui urmărite penal.

Reieșind din cele expuse mai sus, venim cu inițiativa de revocare din funcție a dnei Angela Rusnac, șef al Spitalului Raional Soroca”, se spune în demers.

Știri.md reamintește că ieri, 5 aprilie, o soroceancă a acuzat șefa Spitalului Raional Soroca de faptul că aceasta nu a stopat răspândirea infecției de coronavirus, deși știa că majoritatea medicilor sunt infectați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării