main logo
2292

Ce spune mama băiatului strivit de o poartă de fotbal la Sângerei

Mama băiețelului de șapte ani care a ajuns la spital în stare gravă, după ce peste el a căzut o poartă de fotbal, a povestit în cadrul unui podcast cum s-a întâmplat incidentul, dar și cum autoritățile locale nu au făcut nimic pentru a preveni această tragedie. Femeia menționează că nu este pentru prima dată când acea poartă cade peste un copil.

Ce spune mama băiatului strivit de o poartă de fotbal la SângereiColaj: Știri.md

În cadrului proiectului „Femeile nu tac”, mama băiatului a spus că incidentul s-a petrecut în seara zilei de 30 martie, în satul Grigorăuca, raionul Sângerei. Potrivit ei, acesta nu este primul caz de așa gen care a avut loc în localitate. Femeia a spus că, în urmă cu un an și jumătate, o poartă a căzut peste un alt băiat, care era mai mare. Ea mai spune că personal l-a ajutat pe acel copil, însă nu a avut de suferit pentru că mama lui nu a alertat medicii sau Poliția, transmite Știri.md.

„Eu împreună cu o mamă și cu copiii noștri am plecat într-o seară la grădiniță să ducem niște rochițe pentru „Ziua Pământului”, iar după, copiii au spus să mergem pe stadion că afară e cald, nu bate vântul, iar vremea era frumoasă. Eu, fiind eliberată din spital cu o săptămână înainte, m-am așezat pe bancă cu cealaltă mamă și ne uitam după copii care și ce fac. Costică împreună cu băiatul celeilalte mame jucau fotbal și s-au dus la poarta mică, iar noi nu știam că poarta nu era fixată. Totul s-a întâmplat într-o secundă, iar celălalt băiat, care are un defect de vorbire, a venit și a spus: Chemați ambulanța că peste Costică a căzut poarta”, povestește femeia.

Mama băiatului a spus că, după ce a sunat la Serviciul unic 112, l-a luat pe băiat în brațe și a ieșit în stradă pentru că, zice ea, ambulanța ajunge foarte greu în localitate. Datorită oamenilor cu suflet mare, ea împreună cu copilul său au ajuns la spitalul din Sângerei în doar câteva minute.

„După ce am sunat la 112 și știind cât de greu vine ambulanța, eu am luat copilul în brațe și am ieșit printre mașini pentru că locul unde se află terenul de fotbal este la zece metri de drumul central. Celălalt băiat mi-a spus că poarta i-a căzut după capul lui Costică, iar eu i-am fixat capul de pieptul meu. Eu îi mulțumesc foarte mult unei doamne care s-a oprit și m-a dus la spital, iar datorită ei, copilul meu a fost internat în reanimarea Sângerei. Medicii de la Sângerei mi-au spus că starea copilului este foarte gravă și trebuie transportat de urgență la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău”, explică mama băiatului.

Deși medicii afirmă că starea băiatului este mai bună, există în continuare mai multe riscuri, iar speranța ei este în medici și în Dumnezeu.

„Deși medicii spun că starea lui este mai bună, eu în continuare văd aceleași strigăte de durere. El îmi spune că are dureri foarte mari și îmi spune că o să moară. Medicii nu pot să îl opereze pentru că, spun ei, dacă îl vor opera, un fel de lichid i se va scurge în creier, iar acest lucru poate fi fatal și doctorii nu vor să riște. El poate să rămână cu sechele pe viață, cu grad de invaliditate”, mărturisește mama băiatului.

Femeia spune că terenul aparține Primăriei din Grigorăuca și, deși localnicii cunosc despre tragedia care s-a întâmplat acolo, copiii continuă să se joace chiar lângă poarta care l-a strivit pe Constantin.

„La o zi după ce s-a întâmplat cu Costel, eu am văzut mai mulți copii care se jucau pe lângă acele porți mari de metal. Ele nu pot să strivească doar un copil, dar și un matur. Au fost mai mulți părinți care i-au spus primarului să fixeze acele porți, însă nimeni nu a făcut nimic. Abia după ce au venit jurnaliștii și au filmat terenul și au povestit despre ce s-a întâmplat, poarta a fost luată și aruncată după Primărie, iar cealaltă poartă este betonată. Eu vreau dreptate pentru copilul meu și sper că se va face bine”, adaugă ea.

Știri.md amintește că un copil de doar șapte ani a ajuns la spital în stare gravă după ce peste el a căzut o poartă de fotbal. Anunțul a fost făcut ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, pe data de 1 aprilie.

La 9 aprilie, medicii de la Institutul Mamei și Copilului au anunțat că starea băiatului este mai bună, iar el a fost transferat din terapie intensivă în Secția de neurochirurgie pentru perioada de reabilitare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării