main logo
1548

Cazul minorului transgender: Mai multe persoane au protestat la Guvern

Membrii Centrului GENDERDOC-M au organizat astăzi, 15 aprilie, un protest în fața Guvernului, cerând autorităților să le asigure copiilor LGBT+ un mediu de viață sigur și să-i protejeze de hărțuire și violență.

Cazul minorului transgender: Mai multe persoane au protestat la GuvernFoto: Facebook.com/ Centrul GDM

Protestul vine după ce, la data de 11 aprilie, un minor în vârstă de 16 ani, care se considera transgender, s-a sinucis, transmite Știri.md.

Potrivit protestatarilor, băiatul ar fi fost forțat să-și pună capăt zilelor prin acțiunile colegilor de școală.

"Sistemul de învățământ din Republica Moldova este profund intolerant și punitiv. Elevii sunt supuși bullying-ului atât din partea colegilor, cât și din cea a cadrelor didactice. În același timp, managementul școlar nu ia nicio atitudine atunci când cazurile sunt dezvăluite. 

Deși siguranța elevilor este responsabilitatea profesorilor și administrației școlare, aceasta nu se întâmplă de facto. Din păcate, instituțiile de învățământ din Republica Moldova nu sunt un mediu sigur pentru copiii și tinerii cu particularități, indiferent care ar fi ele. 

Aceasta trebuie să înceteze.

Cerem autorităților să le asigure copiilor LGBT+ un mediu de viață sigur, să-i protejeze, ca pe oricare copii, de hărțuire și violență. 

Cerem Ministerului Educației și Cercetării să se ocupe de educația cadrelor didactice din instituțiile de învățământ secundar și superior în ceea ce ține de orientarea sexuală și identitatea de gen. 

Cerem Ministerului de Educație și Cercetării să monitorizeze cazurile de bullying din școli și să intervină serios atunci când le descoperă", se arată în mesajul Centrului GENDERDOC-M.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Citește și: Tragedie în Capitală: Un minor s-a aruncat de la etajul 22 al unui bloc

Citește și: Detalii despre minorul care s-a aruncat în gol: A fost umilit de colegi

Citește și: O copilă din Moldova, dată pe jos și urinată de către colegii de școală

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării