main logo
23503

Bilanț nou: 12 morți în R. Moldova. Cine sunt noile victime ale coronavirusului

În Republica Moldova sunt deja 12 decese provocate de noul virus de tip COVID-19.

Bilanț nou: 12 morți în R. Moldova. Cine sunt noile victime

Informațiile au fost oferite de prim-ministru Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență, transmite Știri.md.

Astfel, doar astăzi, 4 aprilie, trei persoane au decedat din cauza virusului COVID-19.

Prima persoană decedată este o tânără de 27 din stânga Nistrului, care se afla într-o stare foarte gravă și suferea de insuficiență renală și pneomonie bilaterală.

O femeie de 57 ani din Chișinău, a decedat de COVID-19, având comorbidități: diabet zaharat, decompensat HTA, pneumonie bilaterală, boală ischemică.

Și o femeie de 65 din Chișinău, cu pneumonie comunitară segmentară pe dreapta, insuficiență respiratorie de grad II, insuficiență renală acută, nefropatie toxică, insuficiență cardiacă, demență organiză, boala Alzheimer, a decedat de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 12 decese din cauza COVID-19, iar 27 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării