Bilanț cu 2.264 de infectați. Ministru: 10 intubați și 200 în stare gravă
În Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 2.264 de persoane infectate cu COVID-19.

Din numărul total, 2.129 de persoane au fost testate în condiții de laborator, iar alte 135 de persoane sunt tratate la domiciliu, transmite Știri.md.
Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal.
Astfel, din cele 10.397 de teste prelevate în condiții de laborator, 128 cazuri sunt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, România, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, iar 2.001 sunt cu transmitere locală.
La fel, ministra Sănătății a declarat că 200 de persoane sunt în stare gravă, 523 în stare medie, iar restul sunt în stare satisfăcătoare.
"În prezent avem 10 persoane care sunt la respirație asistată, 5 persoane se află la Spitalul Clinic Republican, iar alte 5 la Institutul de Medicină urgentă", a declarat Viorica Dumbrăveanu.
Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 56 decese din cauza COVID-19.
Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.
Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:
- Evitați locurile publice. Stați acasă;
- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;
- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;
- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;
- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.