main logo
1558

Băiatul de șapte ani lovit de o poartă de fotbal la Grigorăuca se simte mai bine

Băiatul de șapte ani lovit de o poartă de fotbal în raionul Sângerei atestă o îmbunătățire a stării de sănătate.

Băiatul lovit de o poartă de fotbal la Grigorăuca se simte mai bineImagine simbol

Copilul însă rămâne sub supravegherea medicilor în Secția de reanimare, transmite Știri.md.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat pentru TV8 că micuțul ar putea fi transferat peste câteva zile în cadrul unei secții obișnuite. 

„Se află în continuare în Secția de reanimare chirurgicală, dar de ieri se atestă o îmbunătățire a stării de sănătate. Este conștient, dar va mai rămâne sub supraveghere câteva zile, după care se va decide transferul în cadrul unei secții obișnuite”, a spus Maxim Cazacu.

Reamintim că un copil de doar șapte ani a ajuns la spital în stare gravă după ce peste el a căzut o poartă de fotbal. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

În acest sens, ministra a venit cu un apel către toate autoritățile publice locale, școlile și alte instituții în a căror administrare se află terenuri sportive, inclusiv de fotbal: „Vă rugăm mult să realizați o verificare a siguranței instalării porților de fotbal, pentru a preveni accidentele grave, în special cu implicarea copiilor”, spune Ala Nemerenco.

În urma accidentului, copilul a suferit mai multe traumatisme, preponderent în zona cervicală. Ulterior, acesta a fost transferat la Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării