main logo
1297

Asasinul copilei din R. Moldova, condamnat pe viață în Germania

Ali Bashar, un irakian în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viață pentru uciderea şi violarea Susannei Feldmann, o adolescentă de 14 ani, la 23 mai 2018, la Wiesbaden.

Ucigașul copilei din R. Moldova, condamnat pe viață în Germania

Decizia a fost luată de judecătorii tribunalului districtual din Wiesbaden, care au subliniat că gravitatea faptelor face ca eliberarea sa condiţionată după 15 ani să fie aproape imposibilă, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Ali Bashar a violat-o şi a ucis-o pe Susanna Feldmann, în urmă cu peste un an, într-o pădure din Erbenheim, în Wiesbaden, a stabilit instanţa.

Corpul fetei a fost găsit la 6 iunie 2018 în apropiere de o cale ferată, la aproape două săptămâni după dispariţia sa.

La scurt timp după moartea adolescentei, Ali B şi familia lui s-au întors în Irak. 

Ali B a fost prins însă câteva zile mai târziu, în nordul ţării controlat de kurzi, şi a fost predat poliţiei federale germane.

Tânărul a recunoscut la începutul procesului că a ucis-o pe fată, dar a negat că ar fi violat-o. 

La ultima audiere, el a prezentat scuze mamei Susannei.

Ali B urmează să fie judecat şi într-un alt caz, legat de violul asupra unei fete de 11 ani. Acest nou proces nu va fi public.

Extrema dreaptă a încercat să exploateze cazul Susannei pentru a denunţa politica privind migraţia a cancelarului Angela Merkel, care în 2015 a permis intrarea în Germania a sute de mii de refugiaţi, mai aminteşte AFP.

Știri.md reamintește că, pe 7 iunie 2018, cadavrul unei fete în vârstă de 14 ani a fost descoperit lângă un oraș din Germania. 

Adolescenta avea origini evreiești și locuia în orașul Mainz împreună cu familia, după ce a emigrat din Republica Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării