main logo
3140

Stamate, despre cazul Victoriei Furtuna: Sunt anumite interese politice

Deputata Olesea Stamate, vicepreședintă PAS și fostă președintă a Comisiei juridice numiri și imunități din Parlament, crede că în spatele scandalului în care a fost implicată procuroarea Victoria Furtună ar fi anumite interese politice.

Stamate, despre cazul Victoriei Furtuna: Sunt anumite interese politiceImagine simbol

„Dacă eu greșesc, voi prezenta scuzele mele doamnei Furtuna”, a precizat Stamate, în cadrul emisiunii „ПО ФАКТАМ” cu Iulia Fedorova, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Deocamdată nu îmi este clar, dar cred că după toate acestea stă cineva, nu e totul atât de simplu, sunt anumite interese politice. Timpul va arăta”, a menționat deputata PAS.

Olesea Stamate consideră că în caz contrar, Victoria Furtună nu ar fi făcut declarațiile respective, inclusiv în adresa SIS: „Nu cunosc nimic, e părerea mea, urmărind tot ce se întâmplă. Dacă eu greșesc, voi prezenta scuzele mele doamnei Furtuna”.

La 25 martie 2024, Victoria Furtună anunța că a depus mai multe cereri prealabile față de cei care „au difuzat informații denigratoare, false și mincinoase” despre aceasta, cu scopul „calomnierii și manipulării intenționate a opiniei publice”. „Președintele Maia Sandu, Serviciul de Informații și Securitate par a fi un lanț întreg de comandă, executare și promovare a unor doleanțe ale guvernării, aplicate fără prezentarea unor dovezi, în lipsa unor anchete și sentințe de condamnare”, a precizat atunci Furtună.

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova consideră că acuzațiile fostei procuroare Victoria Furtună în adresa sa sunt neîntemeiate. „Calificăm aceste declarații fără suport probatoriu și un rezultat al frustrărilor personale”, menționează SIS, în răspunsul său către Unimedia.

Unimedia a solicitat și de la Președinție o reacție la acuzațiile care se aduc Maiei Sandu de către ex-procuroarea Victoria Furtună. Un răspuns nu a parvenit nici astăzi.

Procuroarea susține că „pentru a-și aduce puterea judecătorească și Procuratura la genunchiul drept, a fost utilizată aparent legal reforma în justiție. „Politicul nu a făcut altceva decât a dezbinat și a distorsionat realitatea despre sistemul justiției”, a declarat Furtună în cadrul unei conferințe de presă.

Procurori din cadrul Procuraturii Generale, secția misiuni speciale au întreprins acțiuni de urmărire penală în biroul procuroarei Victoria Furtună, care a anunțat că și-a depus cererea de demisie de la Procuratura Anticorupție.

Procuroarea este suspectată că „a divulgat intenționat date dintr-un dosar” din gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Victoria Furtună a depus cererea de demisie din funcție, după 18 ani de activitate. Anunțul a fost făcut de aceasta pe rețele. „Această decizie nu a fost una ușoară pentru mine”, a scris Furtună. Ulterior, ea și-a retras cererea.

După ce a publicat primul său raport despre „corupția în justiție”, procuroarea Anticorupție, Victoria Furtună, a depus o cerere pe numele Procurorului General interimar. Ea solicită „pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii judecătorești și atragerea la răspundere penală a persoanelor implicate direct în procesul de uzurpare și menținerii forțate a influenței asupra puterii judecătorești”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării