30 iun, 2020 13:09
873
5

PSRM cere alegeri anticipate la Hâncești după plecarea lui Gațcan

30 iun, 2020 13:09
873
5

Conducerea fracțiunii parlamentare a PSRM a emis o declarație prin care condamnă plecarea lui Ștefan Gațcan și îi cere să își depună mandatul.

PSRM cere alegeri anticipate la Hâncești după plecarea lui GațcanFoto: știri.md

Formațiunea anunță că “singura cale de depășire a actualei crize politice este doar desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, conform sistemului proporțional”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În declarație, PSRM își exprimă indignarea în legătură cu acțiunile fostului deputat PSRM, Ștefan Gațcan. “Ieșirea sa din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor, cu sprijinul căreia el a învins la alegeri, reprezintă un pas imoral”.

În aceeași ordine de idei, Partidul Socialiștilor a anunțat că exclude orice negocieri cu transfugii. 

“Singura cale de depășire a actualei crize politice este doar desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, conform sistemului proporțional. Alegătorii nu trebuie să aleagă tot felul de personaje, dar să opteze pentru programe politice, valori și strategii de dezvoltare a țării”, se mai spune în document.

În dimineața zilei de astăzi deputatul PSRM, ales pe circumscripția Hâncești, Ștefan Gațcan, a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro Moldova. El este primul deputat care pleacă din PSRM, astfel coaliția de guvernare PSRM-PD numără 49 deputați.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter