main logo
11036

Maia Sandu o propune repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier

Președinta Maia Sandu o propune repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Maia Sandu o propune repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premierColaj: știri.md

Decizia a fost anunțată în cadrul unui briefing de presă, după consultările cu fracțiunile parlamentare, transmite Știri.md.

Cât despre candidatul pentru funcția de premier al noii majorități parlamentare, Maia Sandu a declarat:

"Astăzi, spre seară, pe adresa Președinției a venit o scrisoare cu o propunere a candidatului la funcția de premier, semnată de 54 de deputați. În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod direct, aici se regăsesc persoane care au fost supuse actului răpirii, care au fost ținute ostatici. 

De asemenea, persoane care au fost implicate în furtul miliardului și deputați care au schimbat mai multe partide politice. Pe cazul unor acte de traseism politic există suspiciuni de acte de corupție și de presiune externă. În aceste condiții am decis înaintarea pentru funcția de prim-ministru a d-nei Natalia Gavrilița. I-am solicitat candidatei să creeze echipa, să pregătească programul și să-l prezinte Parlamentului", a declarat Maia Sandu.

Amintim că candidatul desemnat Natalia Gavrilița și echipa ei nu au primit astăzi votul de încredere al Parlamentului. Niciun deputat nu a votat pentru învestirea acestui Cabinet de miniștri. 

Potrivit Constituției, președintele R. Moldova urmează să desemneze, pentru a doua oară, un candidat la funcția de premier.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării