main logo
5291

Chișinăul dezminte declarațiile Rusiei: Noi am transferat Conferința FAO

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție după ce autoritățile de la Moscova au anunțat că Rusia a reușit să schimbe locația conferinței regionale a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care urma să aibă loc în mai la Chișinău.

Chișinăul dezminte declarațiile Rusiei: Noi am transferat Conferința FAOImagine simbol

Astfel, MAE confirmă că locația conferinței regionale a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a fost schimbată și va avea loc la Roma, menționând că propunerea de a transfera evenimentul la Roma a venit din partea Chișinăului pentru a permite ca reuniunea să se desfășoare în conformitate cu statutul FAO și regulile sale de procedură, transmite Știri.md.

Autoritățile de la Chișinău precizează că au informat toți actorii vizați despre modalitățile posibile de participare în format hibrid a delegațiilor la eveniment.

„Cea mai bună contribuție pe care putea să o facă Rusia este să oprească agresiunea sa împotriva Ucrainei și să se conformeze principiilor Cartei ONU”, se arată în anunțul MAE.

Astfel, conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) va fi desfășurată la Roma, sub Președinția R. Moldova.

Știri.md amintește că purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, a anunțat că evenimentul va avea loc la sediul FAO de la Roma, după ce, anterior, autoritățile R. Moldova au declarat că nu vor admite participarea în persoană a reprezentanților Federației Ruse.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării