main logo
5485

ACUM: Moțiune împotriva ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi

Deputații fracțiunii PAS, Blocul ACUM și Platforma DA înaintează o moțiune simplă împotriva activității lui Fadei Nagacevschi, ministru al Justiției.

ACUM: Moțiune contra ministrului Justiției, Fadei NagacevschiFoto: ipn.md

În partea motivată a textului moțiunii se spune că „după mai bine de trei săptămâni de la învestirea noului guvern, problemele cu care se confruntă sistemul judiciar din Republica Moldova nu au o abordare strategică din partea Ministerului Justiției”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Deputații Blocului ACUM susțin că „unica preocupare a Ministerului Justiției este schimbarea componenței CSM-ului și a Colegiilor pe lângă acesta, pentru a avea, în eventualitate, un control sporit asupra sistemului judecătoresc din partea celorlalte puteri din stat”. 

La fel, menționează că, din momentul învestirii noului Guvern, din 14 noiembrie, Fadei Nagacevschi, care este membru de drept al CSM-ului, nu s-a prezentat niciodată la ședințele organului, blocând activitatea acestuia și posibilitatea de a fi soluționate problemele interne ale sistemului judiciar”.

Deputații Blocului ACUM mai menționează că astăzi, 6 decembrie, ministrul Justiției organizează o discuție cu judecătorii și membrii CSM, pe care o numește ,,mediere”. 

În opinia deputaților, prin asemenea lucruri, ministrul își depășește vădit atribuțiile și admite ingerințe în sistemul judecătoresc.

Deputații celor două fracțiunii constată că politica actualului minister privind reforma justiției constă în subminarea independenței sistemului judecătoresc prin instituirea unui control din partea politicului.

Anterior, deputații Blocului ACUM au inițiat o moțiune simplă asupra activității ministrului apărării Victor Gaiciuc

La Biroul permanent al Parlamentului, moțiunea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi examinată într-o ședință plenară.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării