main logo
5951

ACUM a depus o moțiune de cenzură contra ministrului Apărării

În cadrul ședinței Parlamentului din 29 noiembrie, deputații Blocului ACUM au depus o moțiune de cenzură pe numele ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

ACUM a depus o moțiune de cenzură contra ministrului ApărăriiFoto: ipn.md

Potrivit declarației deputatul Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Gaiciuc ar fi numit luptătorii din Donbas „eroi”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Victor Gaiciuc, actualul ministru al Apărării, ar fi făcut o declarație în care acesta i-a numit pe luptătorii din Donbas „eroi”, declarație despre care membrii Blocului ACUM ar fi aflat abia după învestirea sa în funcție. Totuși, afirmațiile lui Gaiciuc au o vechime de un an.

„Și-a dat pe față faptul că împărtășește valorile luptătorilor din Donbas, pe care-i consideră eroi”, a spus deputatul, Popșoi.

Deputații Blocului ACUM a înaintat, în acest context, o moțiune de cenzură la ședința Legislativului din 29 noiembrie. 

De cealaltă parte, deputatul democrat Vladimir Cebotari, a afirmat că despre declarații se cunoștea anterior și că decizia se va consulta cu colegii despre cum vor reacționa la această moțiune.

Deocamdată nu este o reacție a ministrului Apărării.

Textul moțiunii simple a fost înaintat președintelui Parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supusă dezbaterilor în Legislativ.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării