main logo
581

Sticla de apă care se descompune singură în trei săptămâni

Un om de știință britanic susține că a inventat o sticlă de apă de unică folosință, care se descompune complet în doar trei săptămâni.

Sticla de apă care se descompune singură în trei săptămâniSticla de apă care se descompune singură în trei săptămâni

Sticla Choose Water, dezvoltată de James Longcroft, are ca scop înlocuirea sticlelor din plastic, ajutând astfel la reducerea deșeurilor din plastic, care contaminează apa și solul Pământului. Învelișul exterior al sticlei este realizat din hârtie reciclată, donată de întreprinderi, în timp ce învelișul interior impermeabil este realizat cu un material compozit pe care Longcroft l-a dezvoltat, transmite playtech.ro.

Toți constituenții flaconului se pot descompune complet în termen de trei săptămâni când sunt lăsați în apă sau în depozitele de deșeuri. În plus, aceștia pot fi consumați de creaturile marine, după cum se arată într-o declarație a cercetătorului. Capacul sticlei din oțel se va descompune complet în aproximativ un an.

De obicei, plasticului îi ia sute de ani ca să se descompună complet. Acum, Longcroft așteaptă brevetarea, iar în câteva zile se va apuca să producă sticla de apă pentru piață. Pentru asta, el estimează că are nevoie de 34.000 de dolari. Deocamdată nu are nici măcar jumătate din suma estimată.

În orice caz, cercetătorul speră să vadă sticlele disponibile în magazine până la sfârșitul anului. Asta ar putea ajuta cu mult reformele Uniunii Europene și a altor state în parte, prin care se încearcă să se reducă mare parte din cantitatea de plastic de pe planetă. Mai ales că reciclarea este un termen necunoscut pentru mulți oameni, drept dovadă că un număr mic o practică.

În ajutor vin și alți câțiva cercetători care au creat plasticul care poate fi reciclat la infinit. Materialul are multe dintre caracteristicile plasticului obișnuit, printre care durabilitatea și rezistența la căldură. Chiar și așa, spre deosebire de plasticul convențional, noul material creat poate fi convertit înapoi în molecule din care se formează.

În prezent, doar 5% din materialele plastice fabricate sunt reciclate. Aceste materiale reciclate sunt, în principal, transformate în produse cu valoare redusă, care nu sunt reciclate din nou.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării