main logo
601

Profilurile false de pe site-urile de dating vor fi mai ușor de oprit

Internetul a devenit un loc în care din ce în ce mai mulți oameni își caută iubirea. Pentru unii, lucrurile funcționează bine și găsesc parteneri ok.

Profilurile false de pe site-urile de dating vor fi mai ușor de oprit

Alții însă cad în plasa păcălelilor de tip rom-con și, după mai multe discuții cu persoane care par să fie partenerii de vis, ajung să rămână fără bani, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

O echipă din Marea Britanie spune că a creat un algoritm care poate detecta păcălelile din lumea dating-ului online și să prevină ca mii de oameni să rămână cu inima frântă și portofelul gol. 

Majoritatea păcălelilor de acest gen sunt previzibile.

O persoană cu intenții malițioase își face un profil fals și atrage o victimă (sau mai multe), cu scopul de stabili ceea ce, la o primă vedere, ar părea o veritabilă conexiune romantică. 

Odată ce victima își lasă garda jos, persoana cu contul fals va începe să ceară cadouri în bani sau împrumuturi.

Pentru a evita asemenea scenarii, cercetătorii de la University of Warwick au antrenat un algoritm să analizeze mai multe profiluri false de pe platformele de dating on-line și să observe elementele comune dintre acestea. 

Mai apoi, au pus algoritmul să scaneze profilurile de pe site-urile de dating, în căutare de semnalmente că unele din ele ar putea fi false.

Rata de succes a fost destul de mare, doar 1% din profilurile reale fiind marcate drept false – problema este că nu se știe câte profiluri au fost scanate în total și câte au fost marcate drept false de către inteligența artificială.

În Marea Britanie, rom-con-urile sunt foarte populare. Peste 3.000 de oameni pierd, în medie, în jur de 14.600 de dolari în acest fel. 

Oamenii nu pierd însă doar bani, căci ajung să se simtă prost și rușinați de întreaga situație și preferă să nu mai raporteze problema autorităților.

„Folosirea tehnicilor de inteligență artificială pentru a ajuta cu dezvăluirea activităților suspicioase ar putea fi un (factor de schimbare a jocului) care face detectarea și prevenția mai rapide, mai ușore și mai eficiente”, a zis cercetătorul Tom Sorell.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării