main logo
1793

Documentele declasificate ale CIA despre OZN, disponibile pe internet

Documentele declasificate ale CIA privind dosarele OZN, sunt disponibile online, informează Hotnews, care citează publicația Space.com.

Documentele declasificate ale CIA despre OZN, disponibile pe internet

Potrivit sursei citate, este vorba despre circa 2.700 de documente legate de OZN-uri, desecretizate de CIA în anii ‘80 și obținute de pasionații acestui fenomen în baza unui lung șir de cereri depuse în baza legii privind accesul la informațiile de interes public (Freedom of Information Act), transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

De-a lungul timpului, s-au strâns atât de multe cereri încât CIA a creat un CD cu aceste documente, cunoscut drept ”Colecția OZN”.

În vara anului 2020, CD-ul a fost cumpărat de John Grerenwald Jr., creatorul ”Black Vault”, iar acesta a terminat recent de încărcat documentele în format PDF pe site-ul său, theblackvault.com.

Documentele acoperă zeci de incidente, de la informări primite personal de înalți oficiali americani la descrierea unei explozii dintr-un mic oraș rusesc.

Black Vault susține că documentele publicate sunt o parte infimă din baza de date pe care o deține și care conține peste 2,2 milioane de pagini legate de obiecte zburătoare neidentificate.

”Deși CIA pretinde că aceasta este întreaga lor colecție de documente declasificate, s-ar putea ca acest lucru să nu poată fi verificat în totalitate”, notează Greenwald pe site.

Congresul SUA cere un raport despre OZN-uri Comunitatea de informații americană trebuie să pună la dispoziția comisiilor parlamentare un raport declasificat despre ”fenomenele aeriene neidentificate”, mai arată sursa citată. 

Prevederea a fost inclusă în secțiunea privind serviciile de informații a pachetului de salvare economică în valoare de 2,3 trilioane de dolari semnat de președintele Donald Trump la finalul anului trecut.

Anul trecut, Pentagonul a difuzat trei filme scurte care prezintă „fenomene aeriene neidentificate” – clipuri confirmate ulterior de US Navy ca fiind reale.

În clipurile respective apar ceea par a fi obiecte zburătoare neidentificate, deplasându-se rapid în timp ce sunt înregistrate de camere cu infraroșu.

Nu există încă un consens a ceea ce reprezintă și cu privire la originea lor.

Unii cred că ar fi, mai degrabă, adversari terești, în căutarea de informații, decât extratereștri.

Pentagonul a anunțat că formează un grup de lucru pentru investigații, potrivit sursei Hotnews, care citează CNN.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării