main logo
2587

Zimbru Chișinău, amendat cu 15.000 de lei. Care a fost motivul

Clubul de fotbal Zimbru Chișinău a fost amendat cu 15.000 de lei pentru comportamentul fanilor săi la meciul cu Sheriff Tiraspol din 24 aprilie, din semifinala Cupei Moldovei. Decizia a fost aprobată de Comisia de Disciplină a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) pe 2 mai.

Zimbru Chișinău, amendat cu 15.000 de lei. Care a fost motivulImagine simbol

Potrivit FMF, înainte de începerea meciului, fanii Zimbru Chișinău au aprins aproximativ 10 petarde și fumigene, care au răspândit în tribuna C și B fum și un miros specific. De asemenea, a menționat FMF, aceștia au scandat mesaje cu conținut necenzurat în adresa echipei adverse. Totodată, suporterii au afișat bannere care nu au fost coordonate cu oficialii meciului la ședința tehnică, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

„Reprezentanții FC Zimbru au informat oficialii meciului că nu planifică să desfășoare careva activități pentru fani, precum plasarea materialelor vizuale în tribuna unde urmau să fie amplasați fanii, respectiv a lipsit avizul pozitiv oficial privitor la desfășurarea oricăror acțiuni din partea fanilor”, se arată în comunicatul FMF.

Astfel, Zimbru Chișinău a fost amendat cu 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor din Codul de Disciplină și Etică al FMF.

Menționăm că, anterior,  ZdG a publicat fotografii de la meciul Zimbru-Sherrif dn 24 aprilie, în care fanii clubului din Chișinău țin în mâini două bannere. Pe acestea era scris „Forțele pro-ruse sunt un cancer pe pământ natal” și „ Ce trebuie extirpat în numele interesului național”. Unul dintre suporterii Zimbru a declarat pentru susrsa citată că acțiunea a fost „un protest împotriva la tot ce se întâmplă în ultima perioadă, un mesaj anti-război și este îndreptat împotriva celor care încearcă să tulbure apele în societate”.

***

Precizăm că nu este pentru prima dată când Zimbru Chișinău a fost sancționat bannerele afișate de suporterii săi la meciuri cu echipa de la Tiraspol. În aprilie 2023, FMF a amendat cu 30.000 de lei echipa Zimbru Chișinău după ce suporterii clubului au adus două pancarte cu mesaje antirăzboi la meciul cu Sherrif Tiraspol. „Ruskii mir” (în traducere: Lumea rusă) aduce lacrimi, sânge și orori pentru toți care sunt chiori”, a fost mesajul de pe bannerul suporterilor celor de la Zimbru Chișinău. „Moldova (1992) – Georgia (1992-2008) – Ucraina (2014-2022)”, se mai regăsea în mesaj.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării