main logo
2118

Trei cluburi moldovenești de fotbal încă nu au propriile sale arene

Din cele opt echipe din elita fotbalului autohton - cinci formații își găzduiesc meciurile pe teren propriu: Zimbru Chișinău, Milsami Orhei, Petrocub Hâncești și CSF Bălți, iar Sheriff poate juca meciurile acasă chiar pe două stadioane din cadrul complexului sportiv de la Tiraspol. Trei cluburi, însă, nu au posibilitatea încă să evolueze pe propriile stadioane, jucând meciurile de acasă pe arene pe care le închiriază.

Trei cluburi moldovenești de fotbal încă nu au propriile sale areneFoto: TRM

Sheriff poate evolua pe Arena Mare și Arena Mică de la Tiraspol, iar de partea opusă, nou-promovata Politehnica-UTM și Spartanii Sportul, ambele din Chișinău, împart un singur stadion, cel din Suruceni pentru partidele pe care le găzduiesc. Mai mult, echipa Spartanii Sportul își desfășoară antrenamentele departe de Chișinău, la Criuleni, transmite Știri.md, cu referire la moldova1.md.

„Este o problemă nu chiar binevenită pentru cluburile noastre, o problemă care trebuie rezolvată. Încă de anul trecut, obiectivul principal al nostru este infrastructura. Noi acum terminăm un teren cu acoperire sintetică la Budești și avem în plan să facem unul cu gazon natural. E important să ai un teren, un vestiar acasă”, a menționat Viorel Cojocaru, președinte Spartanii-Sportul.

Dacia-Buiucani este a treia echipă de fotbal din prima divizie valorică a Republicii Moldova care își dispută meciurile de acasă pe un alt teren, mai exact la Nisporeni.

„Este un stadion confortabil, modern. Fotbaliștii se simt bine pentru că totul e în stil european, nou și foarte util. Doar că este această navetă de 70 de kilometri de la Chișinău. Ca teren de rezervă avem stadionul de la Lozova. Când vor fi gata și înlăturate toate neajunsurile posibili să ne mutăm mai aproape de la 70 de kilometri la 30 de kilometri”, a declarat Constantin Anghel, președinte Dacia-Buiucani.

Și dacă alte cluburi planifică să joace în viitor pe stadionul propriu, pentru Dacia-Buiucani e mai complicat de realizat un asemenea obiectiv.

„Nu va fi chestia asta. Vă explic de ce. Un gazon natural poate fi folosit 2-3 ori pe zi. Asta e maxim ce putem face ca să îl menținem. Noi aici avem peste 500 de copii, deci nu va rezista. Chiar dacă ne imaginăm că putem schimba gazonul artificial pe cel natural, deja nu mai avem spațiu pentru a ne extinde conform cerințelor”, a mai adăugat Constantin Anghel.

Stadionul Zimbru este cel mai solicitat pe perioada întregului an. Pe lângă meciurile din campionat, arena găzduiește partidele echipelor naționale, iar vara mai multe cluburi își dispută aici partidele din cupele europene. Gazonul a avut de suferit recent din cauza unui concert, iar formația Zimbru de comun acord cu Petrocub, au decis să inverseze ordinea meciurilor tur-retur din campionat. Asta pentru că gazonul celui mai mare stadion din Chișinău să fie la cel mai înalt nivel până la debutul în cupele europene.

„Toți avem de jucat aici. De asta și am decis să modificăm locul meciului cu Petrocub. La moment gazonul arată binișor, pentru că s-au făcut lucrări și se fac în continuare. Avem lucrări planificate pentru că aici au de jucat meciuri în cupele europene trei cluburi”, a spus Sergiu Topor, director FC Zimbru Chișinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării