main logo
630

Polonia îl va numi antrenor pe Fernando Santos, fostul selecţioner al Portugaliei

Polonia îl va numi pe fostul selecţioner al Portugaliei Fernando Santos în funcţia de antrenor, a declarat luni preşedintele Federaţiei poloneze de fotbal (PZPN), Cezary Kulesza.

Polonia îl va numi antrenor pe fostul selecţioner al Portugaliei

Kulesza a distribuit pe Twitter o fotografie cu Santos, după ce portughezul în vârstă de 68 de ani a fost fotografiat pe aeroportul din Varşovia în cursul zilei de luni, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

"Ne vedem mâine la conferinţa de pe stadionul @PGENarodowy!". a scris Kulesza alături de fotografie.

Santos şi Federaţia Portugheză de Fotbal (FPF) au convenit să îi rezilieze contractul de selecţioner al Portugaliei în decembrie, după eliminarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale în faţa Marocului.

Ministrul polonez al Sportului şi Turismului, Kamil Bortniczuk, îi felicitase pe Kulesza şi Federaţia Poloneză de Fotbal pentru numirea lui Santos înainte de anunţul preşedintelui.

"Santos este un antrenor cu un CV foarte bun (Grecia şi Portugalia din 2010, iar anterior cluburi de top din Portugalia şi Grecia), succese (Campionatul European), experienţă în lucrul cu mari vedete, în frunte cu @Cristiano", a scris luni pe Twitter.

Santos a condus Portugalia la succese la Euro 2016 şi în Liga Naţiunilor 2018-19, cu Cristiano Ronaldo în calitate de căpitan. La nivel de cluburi, el a condus Porto, AEK Atena, Panathinaikos, Sporting, Benfica, PAOK şi a avut şi o perioadă de patru ani ca selecţioner al Greciei.

Fostul selecţioner al Poloniei, Czeslaw Michniewicz, a plecat la sfârşitul lunii decembrie. Federaţia Poloneză de Fotbal a decis să nu-i reînnoiască contractul, după ce a condus echipa la prima participare în faza eliminatorie a Cupei Mondiale din ultimii 36 de ani, la turneul din 2022 din Qatar.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării