main logo
669

Pariurile sportive revin în legalitate datorită unui milionar

Grupul Kambi cu sediul în Malta, dar controlat de un milionar din Suedia, anunță că a semnat un acord cu Loteria Națională a Bulgariei privind desfășurarea afacerilor cu pariuri sportive pe piața Republicii Moldova.

Pariurile sportive revin în legalitate datorită unui milionar

Asta după ce anul trecut Loteria Națională a Bulgariei, care operează marca 7777.bg, a câștigat licitația lansată de Agenția Proprietății Publice din Moldova pentru un contract de 15 ani pentru desfășura loteria națională, cât şi pariuri on-line și cu amănuntul, ca parte a unui parteneriat public, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Contractul include, de asemenea, o prevedere pentru Kambi de a furniza Loteriei Naționale a Moldovei case de pariuri on-line și cu amănuntul, operatorul fiind așteptat să intre în Republica Moldova în vară.

Loteria Națională SA din Bulgaria a câștigat anul trecut dreptul de a oferi pariuri sportive în Moldova, unde astfel de activități au fost interzise timp de câțiva ani, ca urmare a unor schimbări în legislație la inițiativa liderului democrat Vladimir Plahotniuc.

Efectul a fost pierderi de milioane de lei pentru bugetul de stat și trecerea în ilegalitate a acestui business foarte popular.

Loteria Națională SA poate funcționa acum însă și ca o casă de pariuri sportive în Moldova în decurs de 15 ani, după ce lansat la finele anului trecut Loteria națională a Moldovei.

Kambi va oferi operatorului său o serie de aplicații pentru pariuri sportive, iar planurile sunt de a intra online în următoarele câteva luni, după care va urma și o lansare de vânzare cu amănuntul.

"Sunt încântat că am acceptat să luăm parteneriatul în Moldova, unde sunt convins că jucătorii se vor bucura de experiențele noastre interesante de pariere sportivă atât în mediul online, cât și în cel retail", a declarat Kristian Nylén, CEO al Kambi.

De notat că Kambi și Loteria Națională din Bulgaria au semnat un acord multianual în iulie 2017. Kambi are acord de parteneriat și cu o altă companie -Novomatic, care a obținut drepturile pentru aparate de joc şi cazinouri în Moldova.

Kambi este un furnizor de servicii de pariuri sportive operatorilor autorizați de jocuri de noroc B2C, care are peste 500 de angajați și are oficii în Malta (cartierul central), România, Suedia, Filipine, Marea Britanie și SUA.

Grupul Kambi este listat la bursa First North de la Nasdaq Stockholm și are în calitate de acționar principal pe milionarul suedez Anders Ström, fondatorul companiei de jocuri Unibet.

Pariurile sportive sunt interzise în Moldova, dar la sfârșitul anului 2016, a fost adoptată legislația care să reglementeze activitatea în cadrul unui monopol public-privat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării