main logo
1104

Dodon, despre moldoveanul care a alergat 50 km pe un ger de -60°C

Dodon a comentat succesul moldoveanului care a alergat 50 km pe un ger de -60°C în cel mai rece punct de pe glob, localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia).

Dodon, despre moldoveanul care a alergat 50 km pe un ger de -60°C

Șeful statului este de părere că puțin oameni mai sunt în Moldova care contribuie la dezvoltarea sportului și investesc în acest domeniu, transmite Știri.md.

„În afară de asta, cele mai curajoase proiecte pe care le desfășoară în afara ţării noastre arată întregii lumi că în Moldova trăiesc oameni cu spirit puternic şi cu o inimă mare”, a declarat Dodon.

Dodon spune că proiectul Unfrozen, în cel mai rece loc al planetei este o altă realizare a lui Dmitri.

„Vreau să-l felicit. Vreau să-i urez încă multe victorii şi să cucerească noi apogee în lumea sportului”,  a mai adăugat Dodon.

Reamintim că scopul principal al proiectului „Unfrozen” este atragerea atenției asupra problemei paraliziei cerebrale infantile și ajutorarea fetiței de 4 anișori, Eva Pismeniuc, care suferă de paralizie cerebrală.

Totodată, Dodon spune că fundaţia Primei Doamne „Din suflet" va contribui la tratamentul şi reabilitarea Evei.

Amintim că, ieri, 14 ianuarie, a avut loc maratonul de caritate, pe care l-a alergat Dmitri Voloșin, președintele organizației publice sportive Sporter, sportivul extrem din Moldova, în cel mai rece punct de pe glob, localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia), unde se înregistrează temperaturi de până la -71°C. Cursa extremă s-a desfășurat în cadrul proiectului „Unfrozen”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării