main logo
546

Cum s-a desfășurat Campionatul european de motocros la Chișinău

Urlete de motoare, adrenalină la maximum și mult noroi. Așa poate fi caracterizat campionatul european de motocros desfășurat în aceste zile la Chișinău.

Cum s-a desfășurat Campionatul european de motocros la ChișinăuCum s-a desfășurat Campionatul european de motocros la Chișinău

Deși vremea de afara nu a fost tocmai favorabilă, piloții au dat tot ce au avut mai bun, iar spectatorii i-au urmărit cu sufletul la gură. La cursa de ieri, 14 aprilie, au făcut senzație și copiii, transmite Știri.md cu referire la protv.md

Începând de la start și până la finiș, cei mai tineri participanți au turat motoarele la maximum ca să înfrunte noroiul.

Unii au reușit totuși să facă față noroiului. Alții, însă, s-au împotmolit și au rămas blocați pe traseu. În ajutor le-au sărit susținătorii. 

Ioan practică motocrosul deja de 4 ani și a venit să participe la competiție tocmai de la Brașov. Spune că este pasionat de acest sport și își dorește să atingă performanțe cât mai mari.

Ioan, pilot România: La Chișinău este foarte frumos și cursa a fost foarte obositoare.

Tot din Brașov a venit și Maia. Ea a urcat pentru prima oară pe motocicletă la vârsta de 6 ani.

Maia, pilot: A fost destul de greu, la Chișinău este bine, dar dacă nu ploua era și mai bine. A fost destul de greu și am simțit multă adrenalină.

Competiția a devenit și mai interesantă când la start sau aliniat cei din categoria de tineret. 

Chiar dacă timpul de afară a fost nu tocmai prietenos, publicul de la competiție a fost mare. Dumitru a venit cu toată familia ca să vadă cascadoriile piloților și spune că își va cumpără și el o motocicletă când va crește mare.

„Îmi place motocrosul, aici este foarte bine și peisajul este frumos”. 

Bărbații au urmărit cursa cu atenție, ca nu cumva să scape vreun moment.

„Băieții se descurcă bine, traseul e cam problematic, dar e foarte interesant, am venit cu un prieten petrec timpul foarte bine, cândva m-am ocupat și eu cu asta sunt amator, pe atunci erau alte motociclete acum sunt mai moderne”.

La campionatul de astăzi au participat în jur de 70 de sportivi, din mai multe țări precum, România, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Ucraina, Grecia, Israel și altele. Campionatul european de motorcos s-a desfășurat în premieră în Republica Moldova, iar potrivit organizatorilor, anul viitor, la noi în țară, ar putea fi organizat și campionatul mondial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării