main logo
624

Cine este fotbalista-record aflată la a șaptea ediție a Jocurilor Olimpice

Să facem cunoștință cu Formiga! Ajunsă la 43 de ani, fotbalista se află la a șaptea participare la Jocurile Olimpice și deține recordul din acest punct de vedere.

Cine e fotbalista-record aflată la a șaptea ediție a Jocurilor Olimpice

Brazilianca este cea mai în vârstă sportivă din istoria fotbalului feminin și prima sportivă care participă la 7 ediții ale Jocurilor Olimpice, în sporturile de echipă, transmite Știri.md cu referire la digisport.ro.

Formiga este cea mai vârstnică fotbalistă din lume, la nivel profesionist, la 43 de ani

La această ediție de la Tokyo, Formiga a început în primul 11 al Braziliei toate cele 3 meciuri din faza grupelor și va juca un rol crucial în echipă și în partida cu Canada, din sferturi, datorită energiei sale, abilității și experienței, așa cum o caracterizează cei de la Goal.

Formiga a devent sursă de inspirație până și pentru fostele jucătoare din lotul Braziliei.

"Dorința ei și forma sa sunt absurde. Sunt absolut absurde. Cu câțiva ani înainte să împlinească 40 de ani, nu cu mult înainte de asta, obișnuia să facă teste de fitness.

Noi amveam GPS-urile pe spate, iar ea era cu 20 la sută peste oricine altcineva de pe teren.

Și urma să împlinească 40 de ani! Eu cred cu tărie că e de pe altă planetă", a spus Rosana, o fostă componentă a naționalei Braziliei, unde a strâns 112 selecții și 21 de goluri.

Formiga joacă pe postul de mijlocaș, a fost la PSG și tocmai a semnat cu Sao Paulo.

Însă interesant este că, după o accidentare la genunchi, s-a recuperat mult mai rapid decât era de așteptat.

De altfel, Formiga nu este numele său real, ci este o poreclă și înseamnă "furnică".

Pe lângă cele 7 prezențe la Jocurile Olimpice, Formiga a bifat și 7 ediții de Cupă Mondială.

Formiga este singura sportivă care participă la 7 ediții ale Jocurilor Olimpice

"Nu mi-am imaginat niciodată că voi juca la națională cu ea", a postat pe Instagram Giovana Queiroz, în vârstă de 18 ani, care avea un an când Formiga bifa deja 3 Olimpiade.

"Mă simt ca o oglindă a acestor fete, să continue în realizarea viselor lor. Pentru că eu an trecut prin asta când am ajuns la echipa națională, iar cele mai experimentate mă învățau unde trebuie să merg. De aici și responsabilitatea mea de a pasa mingea în cea mai bună zonă posibilă", a spus Formiga.

În orice caz, după această ediție a Jocurilor Olimpice, naționala feminină a Braziliei va trece printr-un schimb de generații, pentru că multe jucătoare sunt trecute de 30 de ani.

Cu naționala Braziliei, Formiga are două medalii de argint, în 2004 și 2008, plus o medalie de argint la Cupa Mondială din 2007, într-o finală cu Germania. De această dată, Formiga e conștientă că acesta este "ultimul tren" pentru ca ea să obțină aurul olimpic, în cele din urmă.

"Vreau să duc medalia de aur în Brazilia. În acest moment, mă simt mai matură, mai răbdătoare în unele situații, pentru a ajuta echipa să a deciziile corecte pe teren. 

Pentru că este ultima mea Olimpiadă și pentru că am trăit atât de multe, cred că pot să ajut echipa în această privință și să putem parcurge pas cu pas", a spus Formiga.

204 selecții și 29 de goluri are Formiga pentru naționala Braziliei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării