Ziua Internațională a Jocului. Psiholog: Este o activitate educativă
Jocul este esența copilăriei și are un rol recreativ, dar și unul didactic. Ieri a fost Ziua Internațională a Jocului, când cei maturi pot analiza cum le pot oferi copiilor dreptul la distracție și la activități în spații protejate.

În timp, și preferințele celor mici s-au schimbat, iar jocurile nu mai sunt cele de altădată, copiii zilelor noastre fiind pasionați de activitățile virtuale, transmite Știri.md cu referire la tvrmodova.md.
Telefonul fără fir, elasticul, rațele și vânătorii sunt jocurile de altădată, care îi teleportează pe mulți în anii copilăriei.
Astăzi, când tehnologia avansează într-un ritm accelerat, copiii au cam uitat de distracțiile din trecut și sunt pasionați de jocurile video.
Jocul e o activitate serioasă și educativă, spun părinții și psihologii.
„Jocul este baza, pentru că prin joc noi intrăm în lumea lor. Încercând să facem aceasta, noi îi oferim un pic din realitatea noastră și ei învață de la noi, noi învățăm de la ei. Eu îi sfătuiesc pe părinți ca mereu să încerce ceva nou, să găsească noi căi, noi metode, să învețe din oricare sursă doar ca să-i ajute pe copii să se integreze și să se dezvolte”, spune psihologul Lidia Nicolae.
În martie 2024, Adunarea Generală ONU a adoptat o Rezoluție pentru a sărbători, pe data de 11 iunie, Ziua Internațională a Jocului.