main logo
461

Vor să ajute gravidele fumătoare să renunțe la viciu. Ce au pus la cale socialiștii

Un grup de deputați socialiști au înregistrat un proiect de lege pentru a obliga statul să asigure asistență medicală și psihologică gratuită femeilor însărcinate și lăuzelor (femeile aflate în primele șase săptămâni după naștere).

Socialiştii vor să ajute gravidele fumătoare să renunțe la viciuSocialiştii vor să ajute gravidele fumătoare să renunțe la viciu. Foto: mignews.com.ua

Socialiștii propun completarea alineatului 5 al legii privind sănătatea reproducerii - cel care reglementează cu ce sunt asigurate gravidele de către stat - cu redacția „femeilor însărcinate și lăuzelor - asistență medicală și psihologică gratuită în scopul renunțării la fumat”, scrie Agora.

Proiectul de lege urmează a fi examinat în comisiile parlamentare și în plenul Legislativului.

Deputații consideră că implementarea acestei inițiative ar fi un „prim pas important în domeniul oferirii de ajutor specializat gratuit pentru femeile însărcinate care renunţă la fumat, care ulterior poate fi completat cu politici si mai motivante”. Aceștia spun că metoda și-a demonstrat eficiența în mai multe state europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării