„Inspirația vine de la vitralii. Îmi place mult tot ce ține de catedralele gotice, Art Nouveau și așa am găsit inspirația vitraliilor. A fost cel mai greu să fac patchwork, pentru că din asta constă. Este mult de lucru, o etapă destul de lungă, a durat mult timp și era uneori epuizant.”
Iar Andreea-Anastasia a ales pentru colecția sa materiale și țesături reciclate, cum ar fi sârme, stofă de saci și chiar haine vechi, contextul fiind protejarea mediului.
„Tema pe care o abordez eu este protejarea mediului acvatic, a tuturor viețuitoarelor. Acesta este și mesajul - să folosim ceea ce a rămas vechi. E ceva nou pentru mine și a fost complicat, nu prea înțelegeam cum să fac unele tehnici, dar am avut sprijin.”
Profesorii subliniază că, după finalizarea studiilor, studenții sunt ghidați în carieră.
„Ei sunt pregătiți ca designeri vestimentari, au prioritatea de a lucra ca designeri, dar și în diferite ateliere de creație. Pot să-și lanseze o carieră personală, o afacere personală în domeniul designului. Noi invităm angajatorii în fiecare an, care ne propun locuri de muncă pentru studenți”, a menționat Ana Simac, decana Facultății de Arte Vizuale la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.
Univer Art Fashion este organizat de Facultatea Arte Vizuale și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Evenimentul a ajuns la cea de-a cincea ediție.