14 aug, 2019 13:31
412
0
Vânătoarea în stânga Nistrului este permisă doar în weekend
14 aug, 2019 13:31
412
0

Sâmbătă, 17 august, în Transnistria se deschide sezonul de vânătoare.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a relatat Ministerului Agriculturii şi Resurselor Naturale din regiune, publicând termenii şi procedura de desfăşurare a vânătoarei sportive, transmite Știri.md.

Astfel, în perioada 17 august - 27 octombrie se permite vânătoarea la prepeliţe. Vânătoarea este permisă cu folosirea câinilor de vânătoare, totodată, aceasta poate fi individuală sau colectivă de la trei persoane.

În perioada 17 august - 24 noiembrie, se permite vânătoarea la porumbei sălbatici, iar începând cu 21 septembrie până pe 26 ianuarie la raţe şi ralidele.

Ministerului Agriculturii şi Resurselor Naturale din regiune a precizat că vânătoarea se permite în zilele de sâmbătă şi duminică. În acelaşi timp, este strict interzisă în livezi şi podgorii, precum şi în fondul forestier.

În R. Moldovei, încă nu a fost luată o decizie cu privire la sezonul de vânătoare. Vânătorii speră că Guvernul va aproba o decizie corespunzătoare în cadrul şedinţei de miercuri, 14 august.

În 2018, sezonul de vânătoare în R. Moldova a început la data de 18 august. Aproximativ 15 mii de vânători sunt înregistraţi în ţară.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter