main logo
581

Vamele românești de la granița cu Moldova vor fi modernizate cu scanere

Punctele vamale de la graniţele României cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia vor fi modernizate şi vor fi dotate cu scannere fixe şi mobile, astfel încât toate transporturile de mărfuri care intră în ţară să fie verificate.

Vamele românești de la granița cu Moldova vor fi modernizate cu scanere

Este o măsură prin care ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, spune că va fi redusă contrabanda şi pierderile la bugetul de stat, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md.

„Vor fi instalate scannere fixe, ca să facem verificarea sută la sută şi nu pe eşantion. 

Că dacă faci în România pe eşantion, sigur eşantionul va fi ăla care nu găseşte nimic şi restul trec pe partea cealaltă, ca şi până acum. 

Păi, miliardul de euro pe ţigări de unde credeţi că e lipsă la bugetul de stat? 

Deja noi prindem acum, la rectificare, banii în buget pentru o astfel de operaţiune, care la fel, până la final de an, se va da şi comanda pentru astfel de scannere”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Radio România Actualități.

Potrivit ministrului român al finanțelor, discuții în acest sens sunt purtate cu marii producători internaţionali, adică China, Statele Unite şi Elveţia.

Se vor semna nişte acorduri guvernamentale pe baza cărora se vor face aceste achiziţii, iar până la final de an aceste echipamentear urma să intre în România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării