main logo
3486

Valera Leovskii, destăinuiri despre viața din Italia: Cum a ajuns acolo la 19 ani

Valera Leovskii, cu numele real Valeriu Savițchi, artist hip-hop și rap din Republica Moldova, a deschis cărțile cu privire la viața sa de până la muzică.

Valera Leovskii, destăinuiri despre viața din Italia: Cum a ajuns acoloFoto: realitatea.md

Deși afirmă că i-a plăcut tot timpul muzica rap, acesta a plecat la 19 ani în Italia pentru a aduna bani și a-și cumpăra o mașină. Într-un final, a stat 14 ani în Italia, iar mașina dorită în acele vremuri așa și nu și-a mai cumpărat-o, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

"Păi atunci aveam încă 19 ani, erau băieți care aveau mașini, părinții le cumpărau și eu tot voiam tare mașină. Apăruse Golf 3, veneau de peste hotare și îmi plăceau foarte mult.

Am zis că vreau și eu mașină, mă duc în Italia, lucrez un an, un an jumate, îmi cumpăr mașină Golf 3 și vin acasă. În final au ieșit 14 ani și nu am mai avut Golf 3", a dezvăluit Valera Leovskii.

Interpretul moldovean susține că plecarea în Italia l-a costat aproximativ 3000 de euro, sumă care nu-i asigura un traseu stabil și ușor. Ar fi ajuns în Italia în decursul a 2 săptămâni.

"Eu o aveam pe mama acolo. Spunând că vreau să mă duc să fac bani să-mi cumpăr mașină, m-a costat pe atunci să ajung în Italia vreo 3000 de euro și pe jos, ilegal, care și pe unde se ducea. Am ajuns în două săptămâni. Am mers cu viză până în Slovacia și de-acolo pe jos am trecut râul în Austria, s-a spart barca, am trecut înapoi. 

Am stat într-o pădure o săptămână, ploua. Am trecut iar în partea cealaltă, în Austria, și acolo ne-au prins. Noi am cerut azil politic și de la azil a venit cineva și ne-a luat cu mașina și ne-a dus în Padova. Totul a durat două săptămâni", a adăugat Valeriu Savițchi.

În drumul spre Italia, interpretul de muzică hip-hop și rap susține că a stat și în închisoare câteva zile, timp în care mâncare îi aducea o doamnă care lucra în acea instituție.

"În Austria am stat câteva zile în închisoare. Aveam atunci un nume fals și nu știau ce să facă cu mine. Fiindcă nu știau ce să facă cu mine și fiindcă m-au prins la graniță cu Slovacia m-au trimis înapoi în Slovacia. În Slovacia iarăși m-au închis. Acolo am stat câteva zile fără mâncare, fără nimic, era o doamnă care lucra acolo și îmi aducea mâncare de acasă", a precizat invitatul lui Dorin Galben.

Valera Leovskii susține că la ai săi 19 ani nu se gândea la lucruri negative. Având o fire zbânțuită, era foarte curios și nu a trecut prin momente de frică.

"Unicul lucru pe care l-am tras a fost frig, ploaie. Am stat o săptămână în pădure, nu am ieșit din pădure. Deschideam gura și intrau vreo 550 de mii de țânțari. Era greu, ploua încontinuu, se auzeau animale noaptea, diferite animale".

Într-un final, moldoveanul afirmă că nu și-a mai cumpărat mașina visurilor sale. În momentul în care a ajuns în Italia s-a izbit de o altă realitate, unde mașina nu-și avea loc.

"Când te pornești de aici te duci cu un gând, iar când ajungi acolo e cu totul altceva. În primul trebuie să achiți apartament, mâncare, telefon, trebuie multe și când te trezești rămâi cu 300 €. Când să strângi pentru mașină? Mașina costa 4-5 mii de euro. Până strângi pentru mașină îți trece dorul", a dezvăluit acesta.

În Italia, Valera Leovskii declară că ar fi lucrat pentru început în construcții, ulterior, când și-a perfectat actele, s-a transferat la o uzină unde a lucrat mai bine de 9 ani.

"După construcții, când m-am dus la fabrică, parcă eram în oficiu. Încălțăminte, haine, la 10:00 sunau clopotele la pauză, la 16:00 la pauză, la 18:00 terminam lucrul, instrumentele și lăsam așa și plecam. Totul era altfel, îmi plăcea acolo", a concluzionat Valera.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării